Repsol i Talgo arriben a un acord per impulsar el tren d'hidrogen renovable

La petroliera és el primer productor i consumidor d'hidrogen a la Península Ibèrica

Per

Bolsamania | 19 jul, 2021

Actualitzat : 13:00

Repsol i Talgo desenvoluparan conjuntament projectes per impulsar la creació de trens d'hidrogen renovable, i fomentar així el transport ferroviari sense emissions a la Península Ibèrica. Així es recull a l'acord que ambdues companyies han subscrit aquest dilluns a la planta que el fabricant de trens té a Las Rozas (Madrid).

Repsol és el primer productor i consumidor d'hidrogen a la Península Ibèrica i opera a Cartagena la major planta d'hidrogen d'Europa. La companyia utilitza aquest gas com a matèria primera en els seus centres industrials que "ja estan evolucionant per convertir-se en pols multienergètics on l'hidrogen renovable és un pilar estratègic per assolir les zero emissions netes el 2050".

Talgo té, per la seva banda, una línia de desenvolupament de trens propulsats per hidrogen que permetran descarbonitzar les línies ferroviàries, especialment aquelles de la xarxa secundària que no han estat electrificades. Per això ha desenvolupat el seu tren Vittal One, una solució modular de Mitja Distància i Rodalies alimentada per pila d'hidrogen que serà el primer tren dual hidrogen-elèctric, i té, a més, previst posar en via al pròxim mes de novembre un primer tren que permetrà demostrar i validar el concepte en condicions similars a les d'explotació comercial.

Les dues companyies han assenyalat que aquesta aliança proporciona "una solució integral per fer del tren d'hidrogen renovable una realitat". Mentre que Talgo abordarà el disseny, fabricació i posada en marxa dels nous trens autopropulsats de Mitja Distància i Rodalies, Repsol aportarà la seva infraestructura de generació d'hidrogen renovable i la logística amb la qual compta la companyia per proveir la xarxa ferroviària.

Aquesta col·laboració ha de promoure la consecució d'un dels objectius marcats al Full de Ruta de l'Hidrogen aprovat pel Govern el passat octubre, que estableix com a meta per a l'any 2030 comptar amb dues línies de trens comercials propulsats amb hidrogen renovable.

Últimas noticias