Repsol i PLD Space desenvolupen combustibles renovables per a coets espacials

L'acord contempla el disseny de combustibles a mida a Repsol Technology Lab

Per

Bolsamania | 20 oct, 2022

Repsol i PLD Space, la companyia europea líder a la indústria de microllançadors, han signat un acord de col·laboració per impulsar l'ús de combustibles renovables per a vehicles espacials.

L'acord contempla tant estudis de viabilitat per substituir els combustibles actuals per altres produïts amb primeres matèries sostenibles, com el disseny de nous combustibles renovables, que es realitzaran a mida a Repsol Technology Lab per als propulsors dels coets que fabrica PLD Space, en concret, per als microllançadors recuperables MIURA.

D'aquesta manera, les dues companyies avancen en l'objectiu promulgat per la Unió Europea de neutralitat climàtica per al 2050, han explicat en un comunicat conjunt.

Repsol formularà els nous combustibles a partir de primeres matèries renovables o reciclades. Concretament, a partir de biocombustibles avançats fabricats amb residus com a matèria primera o bé emprant combustibles sintètics que es produeixen a partir d'hidrogen renovable i CO2 retirat de l'atmosfera. D'aquesta manera s'aconsegueix una reducció de la petjada de carboni que pot assolir el 90% i fins i tot esdevenir negativa.

Javier Aríztegui, Gerent Sènior de Disseny de Productes de Repsol Technology Lab, considera aquest projecte com “una gran oportunitat, ja que Repsol aplicarà el profund coneixement que ha adquirit durant anys en la formulació de tota mena de combustibles, incloent-hi els de competició, per desenvolupar un combustible sostenible per a vehicles espacials. És un repte i ens sentim preparats per afrontar-ho amb èxit”.

Raúl Verdú, CBDO i cofundador de PLD Space, ha assenyalat que “vam ser la primera empresa a Europa que va apostar públicament per la recuperació dels vehicles de llançament com a prova del seu compromís pel medi ambient. Volem continuar investigant totes les alternatives que ens permetin reduir la nostra petjada de carboni, també en propulsió”.

Últimas noticias