Repsol i Navantia signen un acord per descarbonitzar el transport marítim

Avaluaran el comportament de nous combustibles líquids als motors de Navantia

Per

Bolsamania | 02 mar, 2022

Repsol i Navantia, societat pública dedicada a la construcció naval civil i militar, han signat un acord de col·laboració per desenvolupar conjuntament "solucions innovadores" amb l'objectiu de descarbonitzar el transport marítim. D'aquesta manera, les dues empreses reforcen el seu compromís per accelerar la transició energètica i assolir la neutralitat en carboni, d'acord amb els objectius de reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle (GEI) d'Espanya, la UE, l'ONU i la Organització Marítima Internacional, han indicat en un comunicat conjunt.

Les dues companyies avaluaran conjuntament el comportament dels nous combustibles líquids de baixa petjada de carboni que subministrarà Repsol -biocombustibles avançats produïts a partir de residus i combustibles sintètics- als motors fabricats per Navantia, tant de propulsió com de generació. Aquests nous combustibles representen una alternativa per a la descarbonització a curt i mitjà termini del sector marítim, ja que podrien assolir una reducció d'emissions del 100%. El projecte s'enfocarà a avaluar la viabilitat tècnica i econòmica d'aquesta nova tecnologia.

En aquest acord, Repsol aportarà les seves infraestructures de recerca del seu centre de tecnologia, el Repsol Technology Lab. Per a l'execució del projecte seran clau les plantes pilot i els laboratoris de 'blending', on Repsol formularà la seva oferta de combustibles amb baixa empremta de carboni, específicament per al segment del transport marítim.

Per la seva banda, la Fàbrica de Motors de Navantia proporcionarà el coneixement tècnic dels motors i posarà a disposició del projecte les seves instal·lacions a Cartagena, així com bancs de proves i equip de diagnosi per a la caracterització i desenvolupament de les proves que, juntament amb una societat de classificació, certifiquin la viabilitat i sostenibilitat de la tecnologia en operació.

La participació de Navantia s'alinea amb el full de ruta de la Direcció d'Energies Verdes de Navantia, i comptarà amb la col·laboració del Centre d'Excel·lència de Tecnologies de l'Hidrogen i Emmagatzematge d'Energia (CEDTH) creat per Navantia a Cartagena.

Ambdues empreses estan també vinculades en el marc de la iniciativa SHYNE, el consorci multisectorial que es va presentar el passat 19 de gener i que reuneix un total de 33 empreses, associacions, centres tecnològics i universitats per promoure la descarbonització de l'economia a través del hidrogen renovable. Repsol i Navantia, a través del CEDETH, exploraran noves línies de col·laboració en l'àmbit de l'hidrogen.

Últimas noticias