Repsol avança per la pujada del petroli després de la retallada de producció de l'OPEP

La companyia podria estar donant forma a un retrocés temporal al nivell dels 12,60 euros

Per

Bolsamania | 05 set, 2022

Repsol ha repuntat un 2,28% al selectiu espanyol.

Els guanys de Repsol estan impulsats per les pujades del preu del petroli, que repunta aquest dilluns més d'un 3% després de la decisió de l'OPEP+ de reduir la producció de 100.000 barrils diaris des de l'octubre. El barril de West Texas avança un 3,98%, fins als 90,33 dòlars, mentre que el Brent, de referència a Europa, puja per sobre del 4% fins als 96,91 dòlars.

Els preus del cru han caigut al voltant del 25% des de principis de juny després de tocar màxims al març. La disminució ha estat impulsada pel temor d' una recessió mundial, els augments dels tipus d'interès per part dels diferents bancs centrals i les restriccions a la Xina com a conseqüència dels tancaments per nous brots de Covid-19 que podrien provocar una caiguda de la demanda.

La petroliera espanyola va acabar divendres amb pujades del 3,8%, i aquestes fortes alces li van permetre perforar la resistència del curt termini que presenta als 13,22 euros.

César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que la companyia "podria estar donant forma a un retrocés temporal al nivell dels 12,60 euros".

Així mateix, destaca que si aconsegueix superar el nivell dels 13,81 euros "és molt probable que puguem veure una extensió dels guanys fins al nivell dels 15,84 euros, màxims històrics aconseguits aquest any".

Últimas noticias