Renta 4 veu en Iberdrola "gran resiliència respecte a l'entorn" i n'apuja el preu objectiu

Esperen que els resultats de la companyia se situïn, almenys, a la part alta dels seus rangs objectiu

Per

Bolsamania | 09 oct, 2024

Actualitzat : 18:25

Iberdrola presentarà el proper 23 d'octubre els resultats del tercer trimestre i a Renta 4 veuen que "podrien superar els objectius". A més, creuen que el model de negoci d'Iberdrola mostra "gran resiliència respecte a l'entorn macro", per la qual cosa eleven el preu objectiu de la companyia fins als 16,3 euros, des dels 13,6 euros previs, alhora que reiteren la seva recomanació de sobreponderar.

"Esperem que els resultats se situïn, almenys, a la part alta dels seus rangs objectiu", assenyalen al seu darrer informe.

Comenten que "el creixement previst de la base d'actius regulats en el negoci de xarxes, així com una capacitat renovable instal·lada més gran prevista, podrien més que compensar la normalització en la comercialització a Espanya".

Com expliquen, el fort creixement previst, així com la política de dividends estaran recolzats en tres aspectes. En primer lloc, la capacitat per generar caixa. En segon lloc, la política de partnership, és a dir, l'entrada de socis financers a través de participacions minoritàries que contribueixin al volum d'inversió en actius renovables en desenvolupament. Per acabar, l'estratègia de rotació d'actius (venda cicles a Mèxic).

Els experts creuen que aquestes fonts permetran mantenir la fortalesa del balanç.

"Encara que hi ha marge per emprendre l'adquisició dels minoritaris d'Avangrid a final de 2024, no és descartable que es pogués recórrer a noves rotacions d'actius per accelerar el ritme de creixement elevat (electrificació de l'economia creixent que podria portar més volum d'inversió en xarxes i renovables respecte a les previsions més enllà del 2026)”, apunten.

En definitiva, continuen considerant que el model de negoci d'Iberdrola mostra una gran resiliència respecte a l'entorn macro i es mostren optimistes de cara a la consecució d'objectius a llarg termini: "La solidesa financera i el suport del mercat (emissions, M&A) permeten combinar un fort nivell de creixement i una atractiva i creixent política de dividends”.

Últimas noticias