Renta 4 eleva la seva recomanació de Naturgy després de les caigudes i davant dels propers resultats

Manté el preu objectiu anterior de 28 euros per títol

Per

Bolsamania | 13 feb, 2024

Actualitzat : 11:23

Renta 4 ha elevat aquest dimarts la seva recomanació sobre Naturgy a mantenir des d'infraponderar, alhora que ha reiterat el seu preu objectiu de 28 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial de pujada del 20% des dels nivells actuals de cotització.

"Després de la publicació de la nostra última nota el desembre de 2023 en què establiem un preu objectiu de 28 euros i la recomanació d'infraponderar, la cotització, afectada al nostre parer pel canvi en les perspectives de baixades de tipus d'interès per part dels principals bancs centrals i els descensos en els preus del gas, ha corregit a prop d'un 20% fins a mínims d'aquest mes. Aquestes retallades milloren el potencial al nostre preu objectiu fins a prop del 20%, per la qual cosa decidim elevar la nostra recomanació a mantenir, recolzada alhora en una política de dividends que ofereix una rendibilitat al voltant del 6% als nivells actuals", explica Ángel Pérez, expert de Renta 4.

RESULTATS

Naturgy publica els seus resultats del quart trimestre i del conjunt del 2023 el dimarts, 27 de febrer. Des de Renta 4 esperen que arribi a la guia de superar els 5.400 milions d'euros d'EBITDA que va confirmar a la setmana passada.

"Per això, tal com vam veure a les xifres semestrals, esperem que es reculli l'efecte extraordinari de la reversió dels efectes de les cobertures ineficients registrades el 2022", apunta Ángel Pérez. Excloent-ne aquests efectes extraordinaris, el negoci de GNL i Mercats, aquest expert preveu que el segon semestre del 2023 tindrà un comportament similar al que es va veure al segon semestre del 2022 i que la companyia serà capaç de compensar els menors volums amb millors marges.

Altres factors que donaran suport a la consecució d'aquests objectius, segons Pérez, seran els positius marges previstos en comercialització d'electricitat i gas (previsiblement menors compres a menors preus enfront del 2022), i efectes més recurrents, com la capacitat renovable més gran instal·lada i les majors tarifes a les xarxes de Llatinoamèrica pels efectes de la inflació, mentre que les xarxes a Espanya seguiran afectades per menor demanda de gas i menor retribució regulada.

La companyia ja va anunciar una acceleració de les inversions al quart trimestre que permeti assolir els 3.000 milions d'euros el conjunt de l'any. Això, juntament amb un pagament de dividends que ha crescut a prop d'un 25% l'any, portarà a un increment del deute net en línia amb la guia de 12.500 milions gràcies a un augment del flux de caixa operatiu que s'estima que podria arribar fins a prop del 60% enfront del 2022, detalla l'expert.

"De cara a la conferència (amb analistes, amb motiu de la publicació de resultats) veurem quina visibilitat dona la companyia respecte als resultats del 2024 i els efectes que podrien tenir als comptes els descensos que s'estan veient en els preus del gas a nivell global, sabent que compten amb un nivell de cobertura elevat sobre la seva cartera, també veurem quin nivell d'instal·lació de nova capacitat de renovable tenen previst i en quines geografies, i quins comentaris podrien fer sobre la compra de GIP (posseeix el 20, 6% del capital de Naturgy) per part de BlackRock i la seva estratègia sobre la seva posició en Naturgy”, conclou l'analista de Renta 4.

Últimas noticias