Renta 4 aposta per aquesta elèctrica de l'IBEX i li atorga un potencial proper al 30%
Eleva el preu objectiu d'Endesa fins als 25,5 euros i en millora la recomanació a sobreponderar
Un potencial proper al 30%. És el que li atorga Renta 4 a Endesa després que els analistes hagin decidit elevar el preu objectiu fins als 25,5 euros per acció, des dels 21,22 euros previs, i millorar la seva recomanació a sobreponderar des de mantenir.
"Malgrat assumir un escenari més conservador respecte als objectius establerts per Endesa", el seu preu objectiu s'eleva un 20% "per la millora en les perspectives i el menor deute net principalment. Aquest preu objectiu estima un potencial del 29% respecte al nivell de cotització actual", assenyalen al seu darrer informe.
Tot i això, matisen que aquest preu objectiu podria patir modificacions a l'alça en cas d'assolir acords de 'partnership' a uns múltiples favorables o una millora del marc regulador respecte a la seva expectativa, si bé, també podria patir una reducció si l'escenari macro i de preus es deteriorés respecte a les perspectives, encara que, en utilitzar hipòtesis conservadores, consideren que aquesta possibilitat és més limitada.
En concret, fan referència al Pla estratègic 2025-2027 presentat recentment per Endesa, en què inclou que el dividend ordinari per acció que s'acordi repartir sigui igual al 70% del benefici ordinari net atribuït a la societat en els comptes anuals, amb un mínim igual a 1 euro brut per acció per als exercicis del 2024 al 2027, ambdós inclosos.
També preveu un augment global del 8% a la inversió, fins als 9.600 milions d'euros. A més, de cara al 2027, estima assolir un EBITDA de fins als 5.900 milions, un resultat ordinari net de fins als 2.200 milions i un deute net d'entre 10.000 i 11.000 milions.
A Renta 4 comenten que la perspectiva de millora en la retribució de les xarxes per les necessitats previstes de cara als propers anys per la demanda d'electricitat estimada més gran porten a incrementar el nivell d'inversió previst per a aquesta divisió respecte al pla anterior, si bé decideixen reduir les inversions en renovables per menor retribució de la fotovoltaica i dificultats en l'obtenció de permisos en eòlica.
A més, exposen que la sòlida estructura de balanç sota l'escenari actual podria permetre una acceleració en el nivell d'inversió previst, principalment en xarxes si el marc regulador 26-31 millora substancialment. La possibilitat d'executar operacions d'M&A dins de la seva estratègia de partnership (entrada com a soci a través de participacions minoritàries en actius renovables) incrementa aquesta possibilitat.
Amb aquest escenari, els analistes de la companyia eleven les seves previsions, tot i que assumeixen un escenari conservador: “Assumint unes hipòtesis més conservadores en retribució financera de xarxes per a període regulador 26-31 (6,5% enfront del 7,5% previsió Endesa) i menor marge unitari del gas (4,5 euros/MWh enfront de 6 euros/MWh), elevem EBITDA 24-27 un 2% mitjà i el resultat ordinari net un 4% mitjà, malgrat la menor capacitat instal·lada prevista en renovables vs pla anterior”.