Reig Jofre inicia un estudi per reduir la incidència i gravetat de la Covid-19

Segons ha informat la companyia a la CNMV

Per

Bolsamania | 06 mai, 2020

Reig Jofre, companyia farmacèutica cotitzada al mercat continu espanyol, inicia un estudi clínic doble-cec entre un col·lectiu de 300 professionals de la salut amb un risc elevat de contreure la COVID-19, als quals s'administrarà Manremyc, amb la finalitat d'avaluar-ne l'eficàcia en la reducció de la incidència de la infecció per SARS-CoV-2 i, en cas de sofrir la infecció, demostrar que pot reduir-ne la gravetat.

Manremyc és fruit de la recerca i desenvolupament de més de 10 anys de la Unitat de Tuberculosi Experimental de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP).

S'ha observat que els països on es vacuna massivament contra la TB tenen una menor incidència de COVID-19 a causa de l'estímul de la immunitat innata provocat per aquesta vacuna. Aquesta propietat també és induïda per Manremyc®, que a més genera una resposta anti-inflamatòria a nivell pulmonar.

La progressió de la infecció per Mycobacterium tuberculosis a malaltia tuberculosa (TB) és deguda a un excés de resposta inflamatòria contra M. tuberculosis. L'administració de Manremyc® genera una resposta immune equilibrada, que permet evitar aquesta inflamació de les lesions pulmonars.

L'evidència científica suggereix que Manremyc podria ajudar a minimitzar que la infecció per SARS-CoV-2 es desenvolupi en una infecció pulmonar greu, donada la similitud en el progrés de les dues malalties. En cas de demostrar l'efecte protector de Manremyc, la lluita contra el COVID-19 disposarà d'un recurs addicional de fàcil implementació, donada la seva còmoda posologia (1 càpsula diària durant només 14 dies) i la seva bona tolerabilitat.

Últimas noticias