RBC millora el preu d'Inditex després dels seus resultats però veu més potencial en H&M

La tèxtil gallec va publicar aquest dimecres els comptes del primer trimestre fiscal

Per

Bolsamania | 06 jun, 2024

Actualitzat : 12:18

Royal Bank of Canada (RBC) ha millorat aquest dijous el preu objectiu d'Inditex fins als 48 euros des dels 47 i ha mantingut el seu consell a neutral després de conèixer els resultats del primer trimestre fiscal que la tèxtil gallega va publicar a la jornada passada. Inditex cotitza ara als 46,28 euros (+1,56%).

La companyia va anunciar la jornada passada una millora del benefici net entre l'1 de febrer i el 30 d'abril d'aquest any del 10,8% (1.294 milions), per sobre del previst pel mercat, i un augment del 7,1% a les vendes (+10,6% a tipus de canvi constant). El marge brut va créixer un 7,3%, fins als 4.940 milions, i es va situar al 60,6%, lleugerament per sota del que s'estima.

"Hem augmentat les nostres previsions de beneficis abans d'impostos per a l'any fiscal 2025-2026 en un 1-2% a causa d'expectatives de vendes lleugerament més altes a botigues comparables (LFL), cosa que compensa lleugerament un marge brut més feble. El nostre preu objectiu basat en el model de valoració per descompte de fluxos d'efectiu passa de 47 a 48 euros", explica RBC.

Sobre els comptes del primer trimestre, reconeix que estan en línia amb el que s'estimava, amb fort rendiment en les xifres de vendes avançades del segon trimestre fiscal (+12% a tipus de canvi constant), però una comparativa difícil enfront del primer trimestre del 2023.

"Inditex va reportar un sòlid primer trimestre, amb vendes lleugerament per sobre de les nostres expectatives, i un marge brut lleugerament per sota, cosa que va resultar en un BPA (benefici per acció) en línia amb la nostra estimació. La sorpresa positiva es va veure al comerç recent, amb un creixement de vendes del 12% en moneda constant per al període de l'1 de maig al 3 de juny. Estimem un creixement del 10% per al segon trimestre en general”.

Pel que fa al marge brut, RBC estima un comportament més fort a la primera meitat de l'any enfront de la segona meitat, en part a causa de l'entorn de compra i de l'ajust de divises. "Ara creiem que el marge brut d'Inditex hauria de ser força estable al llarg de l'any sense una gran diferència entre la primera meitat i la segona meitat".

Pel que fa a altres aspectes, aquests analistes no preveuen un impacte significatiu als costs per l'augment dels nòlits marítims i aeris. Tampoc creuen que Inditex estigui experimentant un increment de la pressió competitiva per part d'empreses com Shein, "que generalment atenen un públic més jove amb peces de roba més barates, però de menor qualitat".

Així mateix, RBC considera que Inditex "està funcionant bé als EUA i està procedint amb cautela a la Xina, atesa la difícil situació immobiliària".

Amb tot, actualment RBC veu més potencial alcista en altres minoristes, com ara H&M i B&M, atès que la valoració d'Inditex és "bastant alta".

Últimas noticias