RBC millora el preu d'Inditex després dels seus resultats i reitera 'sobreponderar'

La tèxtil va anunciar ahir un increment del 40,1% en el benefici del primer semestre fiscal

Per

Bolsamania | 14 set, 2023

Actualitzat : 10:42

RBC ha elevat aquest dijous el preu objectiu dels títols d'Inditex fins als 38 euros des dels 37 euros i ha reiterat el consell de sobreponderar. Això, després que ahir dimecres la tèxtil gallega publiqués els seus resultats del primer semestre fiscal (de l'1 de febrer al 31 de juliol del 2023), amb una millora del benefici del 40,1% (2.513 milions) i de les vendes del 13,5% (16.851 milions).

"Inditex ha presentat uns resultats lleugerament millors del que s'esperava al primer semestre fiscal, amb un bon començament del segon", escriuen aquests experts.

La tèxtil gallega ha avançat que les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 d'agost i l'11 de setembre del 2023 han crescut un 14% respecte al mateix període del 2022.

Inditex va arribar a caure ahir a la borsa més d'un 4% després d'anunciar els seus comptes, encara que va finalitzar el dia amb descensos molt inferiors del 0,47%. Per a RBC, les reculades "haurien de proporcionar un millor punt d'entrada per a una empresa que probablement ofereixi un creixement dels beneficis 'més fort durant més temps' a una valoració raonable".

Barclays també es refereix a Inditex al seu informe diari de mercats. Té un consell de neutral sobre la companyia, amb un preu objectiu de 30 euros. Sobre els resultats, reconeix que van ser millors del que s'esperava el trimestre, i destaca el fet de què l'empresa reiterés els seus objectius per a l'any.

Aquests objectius impliquen un creixement de l'espai en botiga positiu (net del pla de tancament de botigues a proximitat) i +3% brut (només obertures). Així mateix, preveu estabilitat del marge brut (+/-50 pp enfront del 57% del 2022) i dividend d'1,20 euros, un +29% enfront del 2022. A més, estima un impacte de les divises en les vendes del -3,5 % (-3 pp el primer semestre de 2023).

"L'EBIT del segon trimestre es va situar un 6% per sobre del consens de Bloomberg, impulsat pel creixement dinàmic dels ingressos, la millora dels marges i l'estricte control de costos. L'activitat actual continua sent sòlida, amb un +14%, però marca una lleugera desacceleració seqüencial enfront del primer semestre (+16,6%)”, escriu Barclays.

Últimas noticias