RBC baixa la valoració d'Iberdrola a 10 euros en plena crisi borsària de l'elèctrica

També retalla la valoració d'Endesa fins a 21,50 des de 25 euros per acció

Per

Bolsamania | 28 jun, 2021

Els analistes de RBC Capital Markets han retallat el preu objectiu d'Iberdrola fins a 10 euros per acció, i han reiterat el seu consell d'infraponderar el valor a les carteres, en plena crisi borsària de l'elèctrica, afectada per la imputació d'Ignacio Sánchez-Galán en el 'cas Villarejo'.

A més, els experts d'RBC han retallat la valoració d'Endesa fins a 21,50 euros per acció des de 25 euros per títol i també han reiterat el seu consell d'infraponderar, a causa de la retallada de retribució realitzada pel Govern a la generació nuclear i hidroelèctrica a Espanya, valorat en 1.000 milions d'euros per al conjunt del sector.

En el cas d'Iberdrola, que s'ha vist afectada tant pel cas Villarejo com pel cop de destral del Govern, el nivell de 10 euros es correspon també amb un important suport per anàlisi tècnica, on els analistes de Bolsamanía aconsellen prendre-hi posicions.

"La involucració dels directius d'Iberdrola en el cas Villarejo podria afectar la presència d'Iberdrola a les carteres ESG", afirmen els analistes de Bankinter.

"Aquestes imputacions, juntament amb la possibilitat de l'eliminació dels anomenats 'beneficis caiguts del cel' per a les hidràuliques, nuclears i eòliques anteriors a 2005; i la rotació cap a sectors més lligats al cicle econòmic, estan resultant en una desfavorable evolució en borsa de l'acció durant la primera meitat d'any", afegeixen.

Últimas noticias