Rafael del Pino: "Ferrovial no se'n va d'Espanya, no renunciem al nostre país"

El president del grup justifica el trasllat de la seu social als Països Baixos

Per

Bolsamania | 13 abr, 2023

Rafael del Pino, president i màxim accionista de la companyia, ha destacat que “més del 90% del valor de la nostra empresa i més del 90% dels nostres inversors institucionals són internacionals, i el 75% del valor de la companyia procedeix d'actius situats a Amèrica del Nord".

Per això, ha raonat que "la fusió i el trasllat als Països Baixos forma part del desenvolupament natural de Ferrovial i busca millorar la capacitat de competir per potenciar el creixement internacional, alineant l'estructura societària a la realitat dels seus negocis i els mercats on està present, facilitant l'accés a millors condicions de finançament i augmentant la nostra capacitat d'inversió”.

Així, ha afegit que "la fusió amb la filial neerlandesa permet una via ja contrastada per nombroses companyies i permetrà cotitzar als EUA en un termini breu amb l'objectiu que l'acció augmenti la liquiditat i l'atractiu per a inversors internacionals, particularment els nord-americans" , perquè "no és fàcil ni immediat establir el camí de cotització als EUA directament des d'Espanya, i tant el procés com el termini d'execució és incert avui dia".

Del Pino ha destacat que l'operació "no es fa per motius fiscals, perquè els impostos que pagarà Ferrovial després de l'operació seran similars als que està pagant abans de fer-la. L'existència de motius econòmics vàlids i el fet que no busquem cap avantatge fiscal permeten que l'operació pugui acollir-se al règim de neutralitat fiscal de les fusions".

A més, ha considerat que "s'emmarca en la llibertat d'establiment que nodreix l'essència mateixa de la Unió Europea".

També ha precisat que "la reorganització societària no afectarà la continuïtat operativa de Ferrovial a Espanya. Ferrovial no se'n va d'Espanya, perquè hi mantindrà l'activitat, l'ocupació, els projectes, el pla d'inversions i la cotització a les borses espanyoles. Espanya ha estat sempre el nostre país i no hi renunciem. I continuarem contribuint fiscalment a Espanya com ho hem fet des de la nostra fundació fins ara. L'exercici 2022, aquesta contribució va ser de 282 milions d'euros”.

Últimas noticias