Quabit es dispara en borsa després de la seva venda a Neinor Homes per 61 milions d'euros

Les accions del grup immobiliari repunten un 15%, fins als 0,41 euros

Per

Bolsamania | 12 gen, 2021

Quabit es dispara en borsa després de la seva venda a Neinor Homes per 61 milions d'euros, en una operació que es realitzarà mitjançant bescanvi d'accions, a canvi del 7% del capital de Neinor.

Els analistes de Bankinter aplaudeixen l'operació perquè "l'oferta implica una prima del 15% sobre el valor de mercat de Quabit (0,41 euros/acció enfront dels 0,357 euros/acció)".

A més, assenyalen que "els accionistes de Quabit veuen garantida la viabilitat financera de la companyia, i rebran a canvi accions més líquides".

Sobre Neinor Homes, afirmen que "compra una cartera de sòl per desenvolupar-hi unes 7.000 habitatges, amb un descompte del 70% sobre el NAV (Valor Net dels Actius), 200 milions d'euros després de la quitança del deute".

Segons la seva valoració, "l'operació té un impacte positiu del +7,5% sobre la nostra valoració de Neinor Homes (fins als 11,7 euros/acció des dels 8,3 euros/acció anterior)". A més, comenten que "la companyia manté un perfil de palanquejament moderat".

Per la seva banda, els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen comprar Neinor, amb una valoració de 12,38 euros, subratllen que "l'operació té sentit estratègic i financer per Neinor", les accions del qual pugen un 1%, fins als 11,10 euros.

Els creditors de Quabit s'han compromès a acceptar quitances de deute per valor de 45/50 milions d'euros (al voltant del 25% del deute).

La fusió ha estat aprovada pels consells de l'administració de les dues companyies, però està pendent de ser verificada per la junta d'accionistes d'ambdues cotitzades, previstes per a finals de març i principis d'abril. El 28% del capital de Quabit s'ha compromès a acceptar l'operació.

Últimas noticias