Pujada de les renovables a la borsa per l'impacte en l'energia de la crisi d'Ucraïna

Aquesta situació és a causa de l'increment dels preus del gas natural a Europa

Per

Bolsamania | 28 feb, 2022

Pujada de les renovables a la borsa. Aquesta situació de rebot a les cotitzacions del sector es deu a la crisi de Rússia i Ucraïna i a l'impacte de tota aquesta situació a l'àmbit energètic que provoca l'increment dels preus del gas natural a Europa.

En concret, entre les companyies destaquen les pujades de Solaria (+11,5%), Siemens Gamesa (+10%), Audax (9%) i Grenergy (+4,9%).

"Assistim novament al fort rebot al sector d'energia renovable, situació que es deu a l'increment dels preus del gas natural a Europa, els quals s'han disparat més d'un 50%, per la qual cosa es tem que el subministrament al curt termini es pugui veure afectat", comenten des d'IG.

Precisament, aquest dilluns Solaria presentarà els resultats anuals al tancament de mercat. A més, s'ha conegut que ha arribat a un principi d'acord amb ABN Amro, Commerzbank i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per al finançament a llarg termini de 736 MW. L'acord està subjecte a la finalització amb èxit de la due diligence dels projectes i a l'aprovació final del comitè de risc del banc. El finançament s'articula amb la modalitat de Project Finance per un import de 375 milions d'euros. Es tracta del major acord de finançament de la història de la companyia.

Per part seva, Grenergy ha rendit comptes al mercat. Va obtenir un benefici net el 2021 de 16,3 milions d'euros enfront dels 15,2 milions d'euros del 2020. La companyia productora d'energia renovable va facturar 220 milions d'euros l'any passat, un 94% més que un any abans, la venda d'energia i projectes fotovoltaics (103 MW).

Últimas noticias