Porsche i Puma s'uneixen al Dax en l'ampliació de l'índex fins a 40 membres

Airbus i Zalando també passaran a formar-ne part

Per

Bolsamania | 06 set, 2021

DAX

17:50 20/09/24

  • 18.720,01
  • -1,49%-282,37
  • Max: 18.900,44
  • Min: 18.710,34
  • Volume: -
  • MM 200 : 17.880,18

El fabricant alemany d'automòbils Porsche i el fabricant de roba esportiva Puma s'uniran al principal índex borsari del país, el DAX, que s'amplia de 30 a 40 empreses en la major revisió a la qual serà sotmès en els seus 33 anys d'història, segons va informar aquest divendres l'operador borsari Deutsche Boerse.

L'ampliació, contemplada des de fa anys, es va veure impulsada com a reacció al col·lapse de l'empresa alemanya de pagaments Wirecard, que va caure en desgràcia el 2020, tot just dos anys després del seu ascens a l'índex de referència.

Un índex més gran implica que estarà més diversificat i potencialment serà més estable.

Els altres nous participants són el fabricant d'avions Airbus, la minorista de moda en línia Zalando, Siemens Healthineers, Symrise, HelloFresh, Sartorius, Brenntag i Quiagen.

Els canvis entren en vigor el dilluns 20 de setembre.

La fallida de Wirecard va avergonyir el govern alemany i va tacar la reputació de país com a inversió segura, cosa que va accelerar la reforma de la borsa alemanya.

A principis d'aquest any ja es van introduir al DAX altres canvis, com la necessitat que els seus integrants publiquin els seus estats financers trimestralment, així com el requisit que els futurs candidats al DAX mostrin una xifra positiva d'EBITDA als seus dos últims informes financers.

"La reforma tindrà probablement un efecte en l'exposició sectorial de l'índex. Una anàlisi dels candidats més prometedors que s'incorporaran a l'índex mostra que la majoria pertanyen a sectors defensius, com la sanitat, Internet i els valors de creixement relacionats amb el consum", explicava Mathieu Racheter, expert de Julius Baer, ​​abans de conèixer els nous integrants.

Per tant, afegia aquest analista, el DAX seguirà sent un índex relativament cíclic, encara que estarà lleugerament més exposat als valors defensius i de creixement després de la reforma.

Últimas noticias