Popular perd 1.100 milions en tres dies... i val ja només 1.400 milions
L'entitat, que ha arrencat el dia amb pujades del 4%, s'ha donat ràpidament la volta
- El banc es va deixar la setmana passada un 38% en borsa
- En castellano: Popular pierde 1.100 millones en tres días... y sólo vale ya 1.400 millones
Actualitzat : 18:22
La caiguda no cessa. I el temps s'acaba. Els títols de Banc Popular prolonguen aquest dilluns el seu calvari i encaixen un altre descens de doble dígit, el tercer consecutiu, que aprima el seu valor borsari fins als 1.500 milions. Tot això en vigílies d'una reunió clau per al seu futur.
"Entenem que l'objectiu de la reunió entre Popular i el BCE és analitzar la situació actual i les alternatives estratègiques de l'entitat", assenyalen els experts de Bankinter
Banc Popular torna a desplomar aquest dilluns en borsa. L'entitat ha obert amb pujades del 4%, però ràpidament s'ha capgirat. Finalment, les accions han caigut un 18,16% fins als 0,33 euros, els mínims de la sessió. Des de la setmana passada, l'entitat cau un 49%. Els rumors sobre una possible intervenció del banc l’estan enfonsant en borsa.
Emilio Saracho, president de Banc Popular, es reuneix aquest dimarts amb el Banc Central Europeu (BCE) a la recerca de suport per treure l'entitat de la complicada situació en què es troba. La reunió de demà, que se celebra a Frankfurt, entre la cúpula del banc i representants del BCE, no respon a una citació d'urgència sinó que formaria part del procés de seguiment rutinari de l'entitat.
"Entenem que l'objectiu de la reunió és analitzar la situació actual i les alternatives estratègiques de l'entitat", assenyalen els experts de Bankinter al seu informe d'aquest dilluns.
I és que, precisament les informacions publicades la setmana passada sobre el seguiment i possible intervenció de les autoritats europees a Popular van ser, en bona mesura, els causants de la caiguda. També es va publicar que Popular havia estès el termini per rebre ofertes de compra fins a finals de mes davant la falta d'interès comprador. Amb tot, el que sí és un fet és que l'alemanya Elke Koenig, directora del mecanisme europeu de resolució bancària (SRB, per les sigles en anglès), va concedir el passat 23 de maig una entrevista a Bloomberg TV durant la qual va esmentar directament Popular. "Mai hem parlat de casos individuals, però hi ha diverses entitats en el nostre radar. Per descomptat, Banc Popular és un dels casos que estem mirant, però no n’és l'únic".
Divendres passat, i després de la desfeta borsària, Emilio Saracho va enviar una carta als seus directius i va reconèixer la complicada situació del banc, però va defensar que encara és solvent, una cosa que també va a defensar davant el BCE. Bloomberg assenyala que la direcció de Popular podria veure forçada a negociar amb el BCE possibles opcions per millorar la seva situació, com la sol·licitud de préstecs addicionals.
Es dóna la circumstància que aquest mateix dijous, el BCE celebra reunió de política monetària i és més que possible que Mario Draghi hagi de respondre més d'una pregunta sobre Banc Popular.
Popular està estudiant la seva possible venda o bé la realització d'una ampliació de capital per solucionar la seva complicada situació. Alhora, l'entitat està venent actius. Els experts creuen que la volatilitat dels seus títols continuarà fins que no s'aclareixin tots els dubtes. "Fins que no es conegui el volum de provisions necessàries i si hi ha algun competidor interessat en realitzar una operació corporativa, continuarà la volatilitat", assenyalen des de Bankinter.