Philips puja: el 95% dels dispositius retirats mostren riscos limitats

El juny del 2021, es van retirar del mercat milions de respiradors per tractar l'apnea del son

Per

Bolsamania | 16 mai, 2023

Les accions de Philips pugen aquest dimarts al voltant d'un 5% després que l'empresa hagi donat a conèixer que el 95% dels dispositius respiratoris retirats mostren riscos limitats per a la salut, segons proves independents.

És "poc probable que resultés en un dany apreciable per a la salut dels pacients", ha assenyalat.

Cal recordar que el juny del 2021 es van retirar del mercat milions de respiradors usats per tractar l'apnea del son. Des de llavors, l'empresa ha estat lidiant amb les conseqüències d'aquesta decisió, enfront de la preocupació que l'escuma utilitzada a les màquines es pogués tornar tòxica.

"Ens hem centrat en el programa integral de proves i investigació per obtenir més claredat sobre la seguretat dels dispositius afectats i en proporcionar dispositius de reemplaçament als pacients. Les avaluacions de risc de tercers per als dispositius de teràpia del son presentats avui són positives i tranquil·litzadores", inclou el comunicat.

El programa de prova i investigació s'ha dut a terme juntament amb cinc laboratoris certificats i independents, i els resultats han estat revisats i avaluats per experts qualificats externs i Philips Respironics, així com per un panell mèdic extern, expliquen des de la companyia.

Philips ha anunciat també que al llarg de l'any preveu disposar de la resta de resultats de les màquines restants involucrades en la retirada global. "Les autoritats competents rellevants a nivell mundial, incloent-hi la FDA, encara estan revisant els resultats i les avaluacions de les proves".

Últimas noticias