Philips anuncia un avís de revisió de resultats per l'escassetat de peces i la retirada de ventiladors

Les vendes del tercer trimestre se situaran aproximadament als 4.900 milions

Per

Bolsamania | 12 gen, 2022

ROY.PHILIPS

17:55 15/10/24

  • 29,82
  • 1,50%0,44
  • Max: 30,22
  • Min: 29,66
  • Volume: -
  • MM 200 : 22,77

Royal Philips ha proporcionat aquest dimecres una actualització dels resultats del quart trimestre del 2021 i de tot l'any passat, anticipant que espera que les vendes del grup per al trimestre siguin d'aproximadament 4.900 milions d'euros, xifra que suposa uns 350 milions d'euros menys que les expectatives anteriors de la companyia.

L'empresa, dedicada a la tecnologia de la salut, va explicar que aquests resultats menors del previst (avís de revisió de resultats) es deuen principalment a la intensificació de l'escassetat de la cadena de subministrament mundial (principalment relacionada amb els components electrònics i la capacitat de càrrega), així com a l'ajornament de les instal·lacions d'equips a clients.

El descens de les vendes comparables va ser d'aproximadament el 10% a causa fonamentalment d'aquests efectes i l'impacte de la retirada de Philips Respironics.

Philips espera que l'EBITA ajustat per al trimestre sigui d'aproximadament 650 milions d'euros, xifra que suposa al voltant del 13% de les vendes, afectat pel descens en les vendes i els costos de subministrament més grans.

En conseqüència, s'espera que les vendes del grup per a tot l'any 2021 siguin d'aproximadament 17.200 milions d'euros, xifra que suposa un descens de les vendes comparables d'un 1% aproximadament per a l'any. Els vents en contra de la cadena de subministrament, combinats amb l'impacte relacionat amb la retirada de Philips Respironics, van suposar un impacte d'uns 5 punts percentuals a les vendes comparables per a tot l'any. S'espera que l'EBITA ajustat per a tot l'any se situï al voltant de 2.100 milions d'euros, o aproximadament el 12% de les vendes.

El creixement de l'entrada de comandes comparables al quart trimestre ha continuat sent "sòlid", segons la companyia, amb un augment del 4% impulsat per un increment de dos dígits en les activitats de Diagnòstic i Tractament, fet que es tradueix en un creixement del 4% per a tot l'any 2021. Això se suma al creixement de comandes comparables d'un sol dígit al quart trimestre del 2020 i tot l'any 2020.

"Continuem observant una bona demanda dels nostres productes i solucions innovadors, cosa que es tradueix en una cartera de comandes de màxim nivell històric", va dir Frans van Houten, CEO de Royal Philips. "No obstant això, ens enfrontem a una intensificació significativa dels problemes de la cadena de subministrament global a tots els nostres negocis, a més de l'ajornament, per part dels clients, de la instal·lació d'equips als hospitals. Estem col·laborant estretament amb els proveïdors i els governs per fer front a l'escassetat a la cadena de subministrament sanitari i assegurar-nos que reconeixen la importància de donar prioritat als equips mèdics que salven vides".

Últimas noticias