PharmaMar rep l'aprovació de Zepzelca per tractar el càncer de pulmó a Oman

El medicament ja està disponible a 13 països

Per

Bolsamania | 19 jul, 2023

PharmaMar ha anunciat aquest dimecres que el seu soci, Immedica Pharma AB (Immedica), ha rebut l'aprovació completa per a la comercialització de Zepzelca (lurbinectedina), un medicament per al tractament de pacients adults amb càncer de pulmó microcític metastàtic, per part del Ministeri de Salut d'Oman.

El 2020 les dues companyies farmacèutiques van signar un acord per a la distribució i comercialització en exclusiva de lurbinectedina a diversos territoris que inclouen el Regne Unit, Irlanda, els països nòrdics, alguns països d'Europa de l'Est, Nord d'Àfrica i Orient Mitjà.

Aquest vistiplau es produeix després de la realització d'un "assaig obert, multicèntric i d'un sol braç amb monoteràpia", segons ha comunicat la companyia. L'estudi va comptar amb la participació de 105 pacients adults amb càncer de pulmó microcític metastàtic recurrent.

Al voltant del “15% de tots els càncers de pulmó són càncer de pulmó microcític o cèl·lules petites” confirma la companyia. Aquesta tipologia creix i s'expandeix més ràpid que el càncer de pulmó no microcític, cosa que provoca que, quan és diagnosticat, a la major part dels pacients ja s'ha "propagat més enllà dels pulmons".

Últimas noticias