Petroprix instal·la plaques solars a les seves més de 135 estacions de servei a Espanya

L'estalvi a la factura de la llum es traslladarà al preu final del combustible

Per

Bolsamania | 03 abr, 2023

Petroprix ha anunciat aquest dilluns que ha començat la instal·lació de panells solars a les seves més de 135 benzineres repartides per Espanya, cosa que suposarà una superfície total de 5.200 metres quadrats.

Cada instal·lació té de mitjana uns 14 mòduls amb una potència pic instal·lada per estació de servei de 5.880 Wp, xifra que suposa una potència total instal·lada fins a la data de 793.800 Wp i produeix al voltant d'uns 1.085.000 kWh anuals amb la qual cosa cobrirà el 40% del consum.

"La construcció i posada en marxa d'aquestes instal·lacions les ha dut a terme Petronics Tecnologia, empresa pertanyent al grup Petroprix, que va començar a instal·lar aquest model energètic el 2019 a totes les instal·lacions de la companyia amb l'objectiu de reduir les emissions de CO2 per frenar el canvi climàtic", ha destacat lʻempresa en un comunicat de premsa.

La implantació d'aquestes plaques es farà de forma gradual. La companyia posarà en marxa aquests projectes a les benzineres que té en funcionament a les Canàries i Madrid i, en una segona fase, continuaran amb les que tenen a Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Galícia, Astúries, Navarra, País Basc, Palma de Mallorca i les Illes Canàries.

"Gràcies a aquest projecte, podem disminuir els costos de les instal·lacions de les benzineres traslladant aquest estalvi als nostres clients perquè puguin repostar a un preu més econòmic", ha explicat Manuel Santiago, CEO de Petroprix.

Aquesta inversió s'emmarca dins del pla de sostenibilitat de l'entitat, que pretén reduir les emissions de CO2 a mitjà termini. Així, aquesta decisió se suma a l'acord al qual va arribar Petroprix amb EDP al mes de desembre passat per instal·lar punts de recàrrega ultraràpida a les seves estacions.

NOVES OBERTURES

Petroprix també té en marxa un pla d'expansió que passa per obrir 30 noves benzineres durant el 2023 superant les 160 estacions de servei. En aquest sentit, la companyia instal·larà en aquestes noves benzineres panells fotovoltaics per cuidar el medi ambient i traslladar aquest estalvi als consumidors.

Totes les noves estacions de servei comptaran amb nous sistemes per agilitzar el proveïment del consumidor. Els mètodes de pagament, per exemple, es troben al mateix sortidor, evitant que el conductor s'hagi de separar del vehicle. A més a més, la companyia ofereix pagar amb targeta, contactless, amb la matrícula o amb efectiu.

Últimas noticias