Per què puja Telefónica després de retallar el dividend? "Ha estat un exercici de realisme"

Els analistes consideren positiu que retalli la seva retribució per enfortir el balanç

Per

Bolsamania | 25 feb, 2021

Actualitzat : 13:58

Per què puja Telefónica després de retallar el dividend? En primer lloc, cal recordar que Bolsamanía ja havia anticipat aquesta retallada, en base a les opinions de diverses empreses d'inversió de primer ordre durant els últims mesos, de manera que es tracta d'una notícia que ja havia estat descomptada pel mercat.

A més, les primeres valoracions dels analistes indiquen que la retallada del dividend ha estat ben rebuda, perquè permetrà mantenir una retribució a l'accionista atractiva, a causa del context actual, i al mateix temps reforçarà el balanç i donarà suport a l'objectiu de reduir deute.

"Com esperàvem, la directiva ha retallat el dividend", assenyalen des de Renta 4, companyia que aconsella sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 5,70 euros. A més, assenyalen que "els resultats han superat les previsions en les principals magnituds".

Així, destaquen "la millor evolució en gairebé totes les divisions, amb especial esment als ingressos a Alemanya i Brasil ia EBITDA al Regne Unit, Brasil i Hispanoamèrica".

Quant als objectius per 2021, Telefónica espera una estabilització de les tendències en ingressos i OIBDA, així com una volta al nivell normalitzat de la ràtio de CapEx sobre vendes de fins al 15%. En aquest sentit, Renta 4 comenta que "el consens apunta a una caiguda d'ingressos i OIBDA d'un dígit simple, una previsió que ens sembla excessivament conservadora i creiem que es revisarà a l'alça".

Des del Banc Sabadell, entitat que aconsella comprar el valor, amb un preu objectiu de 5,90 euros, destaquen que els resultats "han superat les nostres previsions i les del consens en totes les línies".

Sobre el deute, Telefónica ha assenyalat que els 35.228 milions no inclouen els 9.000 milions d'euros -un 25% del deute net actual- procedents de les operacions inorgàniques pendents de tancament, i entre les quals sobresurten la fusió d'O2 i Virgin Media al Regne Unit o la venda de les torres de Telxius.

Així, Sabadell assenyala que el deute financer net pot retallar-se en 9.000 milions d'euros més, fins als 26.000 milions, cosa que baixaria la ràtio deute financer net/OIBDA fins a 2,4 vegades. "La companyia segueix reduint deute i veiem catalitzadors (venda d'actius) amb els quals pot resoldre definitivament aquesta preocupació del mercat", afirmen aquests analistes.

Finalment, Bankinter assenyala que "la retallada del dividend permetrà accelerar la reducció de deute i normalitzar el nivell d'inversions i alentir la venda d'actius", per la qual els seus analistes han pujat la seva recomanació de vendre a neutral, amb un preu objectiu de 4,20 euros, després d'"aquest exercici de realisme".

No obstant això, segons la seva valoració, "els resultats no arriben a les estimacions de consens" perquè "els ingressos segueixen afectats per l'impacte de la pandèmia i la devaluació de les divises llatinoamericanes, i mantenen durant el trimestre la tendència negativa de trimestres anteriors".

En relació al dividend, afirmen que "reduirà la dilució resultant de l'emissió d'accions noves per pagar els scrip dividends" i al mateix temps "segueix oferint una rendibilitat per dividend que es manté elevada, al 8,2%".

Per la seva banda, José María Álvarez-Pallete ha explicat que "un dividend de 0,30 euros per acció compleix els nostres objectius i reforça la companyia estratègicament i financera, dona flexibilitat en temps incerts, accelera el despalanquejament i ofereix un atractiu retorn".

Últimas noticias