Per què cau Inditex després dels seus bons resultats? La clau és el canvi de lideratge
També hi ha un factor tècnic de caràcter baixista que pesa sobre el valor
Per què cau Inditex a la borsa malgrat presentar uns resultats sòlids al tercer trimestre fiscal i anticipar una bona evolució del seu negoci per al quart trimestre del seu exercici? Hi ha dos factors per explicar el seu comportament borsari negatiu.
D'una banda, segons fonts del mercat, als inversors els preocupa més si la nova direcció, encapçalada pel recent nomenat conseller delegat, Óscar García Maceiras, sota la futura presidència de Marta Ortega, serà capaç de mantenir el camí d'èxit i creixement deixada per Pablo Isla durant la darrera dècada.
Per això, malgrat que els resultats han estat molt positius, tal com valoren els analistes, la principal incògnita és comprovar quin serà el rumb d'Inditex durant els propers trimestres. Fins que el nou CEO no demostri al mercat la seva capacitat per liderar la companyia, la incertesa pot llastar el comportament borsari de la marca de moda gallega.
El segon factor per explicar les vendes actuals és de caràcter tècnic. La feblesa mostrada pel valor després de l'anunci de la sortida de Pablo Isla va fer que dibuixés una figura baixista en forma de doble sostre.
"Si la figura es compleix, el projectaria cap a la zona dels 27 euros com a mínim. I la base del canal alcista pel qual es desplaça el títol des dels mínims de març del 2020. Impecable canal alcista amb cinc punts de suport o de tangència la base de la qual, per definició suport, passa en aquest moment per la zona dels 26-26,10 euros", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Per tant, no seria estrany que la pressió baixista d'aquesta figura tingui molt a veure amb la caiguda borsària després dels resultats.
UNS RESULTATS POSITIUS
"Les vendes i beneficis superen els nivells prepandèmia de 3T19, i recuperen els marges. A mesura que desapareixen les restriccions, les vendes guanyen tracció i l'arrencada del quart trimestre és sòlid", expliquen des de Bankinter, que aconsella comprar el valor, amb una valoració de 34 euros.
"Després d'un tancament net de 540 botigues a l'últim any, el model integrat de vendes físiques i en línia va basculant més cap al creixement en línia. Aquest entorn és més concorregut en termes de competència, però requerirà menor intensitat de capital i dota de més resiliència i eficiència al model”, afegeixen aquests experts.
"El grup reprèn la seva política de dividend, consistent en un payout ordinari del 60% i dividends extraordinaris, que es traduirà en 0,70 euros/acció amb càrrec a l'exercici 2020. El dividend final del 2020 (0,35 euros/acció) es va pagar el 2 de novembre", conclouen.
SABADELL: BON COMENÇAMENT DEL QUART TRIMESTRE
"Els resultats són bons en vendes, però estan lleugerament per sota del previst en marges per més costos d'aprovisionament i despeses operatives", assenyalen des de Banc Sabadell.
"Al costat positiu", afegeixen aquests experts, que aconsellen vendre el valor, "el començament del quart trimestre ha estat molt fort, amb vendes a tipus constant durant el període 1 de novembre i 10 de desembre del +33% davant del mateix període del 2020 i de +10% enfront del 2019 (tot i que el nombre de botigues és un 11% menor)”.