Països Baixos imposarà restriccions a l'exportació de semiconductors a la Xina

ASML ratifica que aquestes mesures no tindran impacte material en les seves previsions per al 2023

Per

Bolsamania | 09 mar, 2023

El Govern holandès imposarà noves restriccions a les exportacions de semiconductors a la Xina amb l'objectiu de frenar la indústria de fabricació de xips del país asiàtic i alentir-ne els avenços militars. Una decisió que afecta ASML, un dels principals proveïdors dels fabricants de semiconductors.

Les restriccions entraran en vigor abans de l'estiu. "Com que els Països Baixos consideren necessari, per motius de seguretat nacional, posar aquesta tecnologia sota supervisió amb la major celeritat, el Gabinet introduirà una llista de control nacional", ha assenyalat el comunicat.

A més de les restriccions, s'obligarà a sol·licitar llicències per exportar algunes màquines. Entre les tecnologies que es veuran afectades hi ha els sistemes de litografia 'DUV', les segones màquines més avançades que ASML ven als fabricants de xips informàtics.

Tot i això, ASML ha assegurat que la decisió no afectarà les seves previsions financeres per al 2023 ni a llarg termini.

Cal recordar que a finals de gener els Països Baixos i el Japó van arribar a un acord amb els EUA per estendre la limitació a l'accés de maquinària avançada de semiconductors per part de la Xina, que en el cas d'ASML va suposar al voltant del 14% dels seus ingressos el 2022.

Últimas noticias