Oryzon rep fins a 400.000 euros de la UE per explorar iadademstat contra el càncer

L'ajut és per al Projecte BRAVE, que desenvoluparà amb dos socis

Per

Bolsamania | 16 des, 2022

Oryzon Genomics ha anunciat aquest divendres l'aprovació per part de la secretaria de l'organització intergovernamental de la UE, EUREKA, del finançament europeu per al Projecte BRAVE (Breaking Immune Resistance of Advanced Cancers by HERV-K Vaccination and Epigenetic Modulation) dins del programa Eurostars-3.

Aquest projecte es desenvoluparà en col·laboració amb dos socis europeus: l'empresa danesa ImProTher i la Universitat de Copenhaguen, i abordarà el paper d'iadademstat en diverses estratègies d'immunoteràpia, incloent-hi els inhibidors de punts de control i/o les vacunes oncològiques, en tumors sòlids.

El projecte començarà l'1 de maig del 2023 i tindrà una durada de dos anys. Compte amb un pressupost global d'1,4 milions d'euros, dels quals Oryzon executarà aproximadament el 50%. Oryzon rebrà una subvenció que podria assolir el 60% d'aquesta inversió, amb un màxim de 400.000 euros, que serà vehiculada pel CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació).

Jordi Xaus, director científic d'Oryzon, ha declarat: “Els inhibidors de punts de control s'estan explorant en combinacions terapèutiques com a alternativa en aquells tumors sòlids recalcitrants a la quimioteràpia o que només mostren una capacitat de resposta limitada. Les noves vacunes oncològiques dirigides prometen formar part d'una nova generació d'armes d'immunoteràpia en aquest camp, però les dues estratègies requereixen de les cèl·lules tumorals una presentació immunitària reconeixible, i diversos tumors escapen a aquest requisit, actuant com els anomenats 'tumors freds'. Iadademstat és un inhibidor d'LSD1 que ha demostrat potenciar la resposta immunitària i podria aportar eficàcia addicional en aquestes combinacions, transformant aquests tumors en dianes millor reconegudes per a les immunoteràpies, transformant els tumors 'freds' en 'calents'".

Iadademstat és un inhibidor oral actiu de l'enzim epigenètic LSD1, actualment en desenvolupament clínic per al tractament de càncers hematològics i certs tumors sòlids. En un estudi de Fase IIa (assaig ALICE) recentment finalitzat en pacients amb leucèmia mieloide aguda (LMA) d'edat avançada, patrocinat per Oryzon, iadademstat va demostrar una eficàcia robusta en combinació amb azacitidina, amb una ORR del 81% en els pacients avaluables, dels quals el 64% eren CR/CRi. Les dades finals es van presentar en forma de comunicació oral al 64è congrés anual de l'ASH a principis d'aquesta setmana.

L'empresa està iniciant ara un assaig de Fase Ib aprovat per l'FDA (assaig FRIDA, NCT05546580) d'iadademstat en combinació amb gilteritinib en pacients amb LMA amb mutació FLT3 en recaiguda/refractaris i prepara un nou assaig de Fase Ib/II (assaig STELLAR) de iadademstat en combinació amb inhibidors de punts de control immunitaris en càncer de pulmó de cèl·lules petites (CPCP).

També s'està explorant l'eficàcia antitumoral d'iadademstat en un assaig de Fase II col·laboratiu (NCT05420636) amb el Fox Chase Cancer Center com a patrocinador. Aquest assaig avaluarà la seguretat i l'eficàcia d'iadademstat en combinació amb paclitaxel en pacients amb CPCP en recaiguda/refractari o carcinomes neuroendocrins extrapulmonars d'alt grau.

Últimas noticias