Orange i MásMóvil confien en la fusió malgrat les objeccions de Brussel·les

"Valorem positivament que hagi retirat les consideracions sobre el mercat majorista"

Per

Bolsamania | 27 jun, 2023

La resposta d'Orange i MásMóvil a la declaració d'objeccions de la Comissió Europea a la seva fusió no s'ha fet esperar. A través d'un comunicat conjunt, les dues companyies han mostrat la tranquil·litat en el procés, malgrat que des de Brussel·les hagin alertat que la reducció de la competència podria conduir a "augments significatius de preus".

"La publicació de la Declaració d'Objeccions és un pas previst com a part del procediment estàndard en què no es prejutja el resultat de la investigació i dona a les parts l'oportunitat de respondre formalment a les preocupacions de la Comissió".

De la mateixa manera, les dues companyies valoren "positivament" que la Comissió Europea "hagi retirat les consideracions sobre el mercat majorista" que subratllava a l'inici del procés d'investigació.

Cal recordar que, després d'obrir la seva investigació en profunditat el 3 d'abril passat, Brussel·les va advertir sobre "la capacitat i l'incentiu" de l'empresa resultant de la fusió per "restringir l'accés dels operadors virtuals a la xarxa mòbil a l'engròs i a serveis majoristes d'accés a la xarxa fixa".

"Això podria reduir la capacitat d'aquests operadors per competir, cosa que alhora es pot traduir en preus més elevats i una menor qualitat dels serveis per als clients finals a Espanya", van afegir des de la Comissió.

D'altra banda, les companyies asseguren tenir confiança en el resultat positiu del procés i han assegurat que continuaran "treballant per transmetre a la Comissió Europea els beneficis de l'operació per als consumidors i empreses, tant en termes d'augment d'opcions per als clients a serveis innovadors, com en l'increment i l'acceleració de les inversions en 5G i fibra a Espanya en un context de reducció d'inversions en els darrers anys i el retard resultant en el desplegament de 5G respecte a l'agenda digital de la Unió Europea”.

BRUSSEL·LES TEM "AUGMENTS DE PREUS"

Segons consta a la declaració d'objeccions publicada per l'Executiu comunitari, a Brussel·les "li preocupa que la transacció proposada pugui reduir el nombre d'operadors de xarxa a Espanya, eliminant així una important pressió competitiva i un rival innovador als mercats minoristes espanyols de serveis de telecomunicacions mòbils, serveis d'Internet fix i paquets d'oferta múltiple (incloent-hi els convergents fix-mòbil)”.

Segons la Comissió, aquesta reducció de la competència podria donar lloc a “augments de preus significatius” per “els clients minoristes afectats a tot el mercat espanyol”.” Els efectes anticompetitius previstos són substancials fins i tot després de tenir en compte els possibles estalvis de costos, en un context en què la competència ha estat una força impulsora de la inversió i la qualitat dels serveis al mercat espanyol”, apunten.

La Comissió Europea té ara fins al 4 de setembre per prendre una decisió final i donar així el vistiplau o bloquejar aquest acord de fusió.

Últimas noticias