Opdenergy ven a Bruc 20 projectes solars i no descarta tornar a estudiar sortir a borsa
Proporcionarà a Opdenergy els fons propis necessaris per construir la seva cartera de projectes
La productora independent d'energia sostenible centrada en tecnologies solar fotovoltaica i eòlica terrestre Opdenergy i la gestora d'actius al sector de les energies renovables Bruc Energy han arribat a un acord per a la compra-venda d'una cartera de 20 projectes solars a Espanya amb una capacitat total de 1.044 MW.
Segons ha explicat la companyia a través d'un comunicat, a través d'aquesta transacció, Opdenergy continuarà desenvolupant els projectes fins que tots ells arribin a la fase Ready to Build (RTB), que s'espera que tingui lloc de forma esglaonada durant el segon semestre de 2022. Les plantes solars que s'inclouen a l'operació estan ubicades a les províncies de Cadis, Saragossa, Valladolid, Burgos, Terol, Sevilla i Sòria.
La venda d'aquestes plantes proporcionarà Opdenergy els fons propis necessaris per construir la seva cartera de projectes, que comprèn 942 MW a Espanya i els EUA. Al final de 2021 Opdenergy tindrà una capacitat total de 585 MW en generació a Espanya, Mèxic, Itàlia i Xile. Amb la construcció d'aquestes noves plantes en backlog, Opdenergy acumularà una capacitat total de més de 1.500 MW en operació i construcció durant el primer semestre de 2022.
Amb aquesta compra, Bruc Energy, un dels braços inversors de Bruc Management, supera els 5.000 MW en operació, construcció i desenvolupament. La presència en el seu accionariat dels fons OPTrust i USS assegura el finançament dels projectes i converteix Bruc Energy en un dels inversors més rellevants en el sector de les energies renovables a Espanya. Addicionalment a aquesta venda de 1.000 MW i als 1.500 MW que Opdenergy tindrà en operació i construcció per al primer semestre del 2022, la companyia compta amb 6.000 MW de projectes en diferents etapes, que posen en valor la qualitat i credibilitat de pipeline de la companyia.
Està transacció "reforça substancialment l'estructura de capital de la companyia i permetrà l'execució del seu pla de negoci, mentre que augmentarà considerablement l'EBITDA esperat per a l'exercici 2022, any en què s'executarà la transferència dels actius a Bruc Energy", assenyalen.
Aquesta operació, juntament amb altres transaccions anunciades recentment, entre les quals hi ha la signatura d'un PPA amb una utility alemanya per 362MW, els 253 MW de PPAs signats als EUA, així com el mandat signat amb BBVA per assegurar el finançament de fins a 500 milions d'euros incloent-hi deute project finance i els avals pertinents, permeten a la companyia comptar amb la capacitat suficient per construir els projectes que té en categoria backlog i aconseguir més de 1.500 MW en operació i construcció a finals del primer semestre del al 2022.
SORTIDA A BORSA?
D'altra banda, Opdenergy continua executant el seu pla de negoci amb l'objectiu d'esdevenir un IPP a gran escala a Europa i les Amèriques. A més, la venda d'aquests actius a Bruc Energy no implica que, en un futur, i si les condicions de mercat són favorables, la companyia pugui iniciar de nou un estudi del context per valorar la possibilitat de reprendre una potencial sortida a borsa per obtenir fons addicionals que li permetin seguir finançant el seu creixement.
"Agraïm a Bruc Energy la confiança dipositada en Opdenergy. Una vegada més hem demostrat la nostra capacitat per negociar alternatives de finançament per al nostre model de negoci i la qualitat de la nostra cartera de projectes. Aquest acord és una fita molt important per a nosaltres i la nostra empresa, ja que ens permetrà seguir desenvolupant nous projectes d'energia neta i seguir executant el nostre pla de negoci", assenyala el CEO de Opdenergy, Luis Cid. Per la seva banda, el president de Bruc Energy, Juan Béjar, considera que, "amb una cartera d'actius que sumen ja més de 5.000 MW, Bruc Energy s'ha posicionat com un dels actors més rellevants i dinàmics del sector de les energies verdes a la Península Ibèrica". "L'acord amb Opdenergy demostra la nostra capacitat per generar valor en el procés de descarbonització de l'economia i aprofitar l'acceleració en la substitució d'energies fòssils que requereix la lluita contra el canvi climàtic", afegeix.
Per als analistes de Renta 4, es tracta d'una notícia "positiva en donar més consistència financera al balanç de la companyia i, per tant, més visibilitat a la seva cartera de projectes". Com expliquen, en ser certes les 700 milions per les 20 plantes, suposarien 1,5 milions d'euros/MW "que és un preu de venda raonable". Els seus comparables cotitzen entre els 1,9 milions i 3,4 milions d'euros d'equity/MW instal·lat, destaquen.