Onur Genç (BBVA): "Probablement continuarem recomprant accions"

El directiu assenyala que el banc té un excedent de capital de 4.000 milions d'euros

Per

Bolsamania | 27 abr, 2023

"No volem continuar operant amb un excedent de capital. Tenim 4.000 milions d'euros d'excedent de capital. L'invertirem en creixement orgànic i després la idea és redistribuir-lo entre els nostres accionistes". Són les paraules d'Onur Genç, conseller delegat de BBVA, durant la presentació davant d'analistes dels resultats del primer trimestre.

"Estem molt compromesos a seguir tornant aquests diners als nostres accionistes. Seguim cotitzant per sota del nostre valor net comptable. La nostra valoració intrínseca està molt per sobre d'aquesta mètrica i continuarem retribuint als nostres accionistes i probablement continuarem amb els nostres programes de recompra de accions en el futur, o pagaments de dividends extraordinaris, ja sigui aquest any o el que ve”, ha afegit el directiu.

En ser qüestionat sobre possibles operacions corporatives, ha dit que "pel que fa a possibles compres o fusions, estem centrats en el creixement orgànic".

Sobre la remuneració dels dipòsits, Onur Genç ha explicat que “no preveiem un augment important del cost dels dipòsits a Mèxic”. A Espanya, ha precisat que "esperem que les betes estiguin entre un 20% i un 25%, però que evolucionin de manera lenta, perquè a Espanya hi ha molta liquiditat".

En aquest sentit, ha afegit que l'escenari competitiu no està sent gaire intens al mercat espanyol per captar dipòsits, per la qual cosa ha anticipat que la pujada en la rendibilitat dels dipòsits "s'endarrerirà diversos mesos".

En ser preguntat sobre la caiguda dels dipòsits a Espanya i Mèxic, del 3% intertrimestral, ho ha atribuït a "factors estacionals" a l'àrea corporativa i a amortitzacions anticipades de crèdits a l'àrea minorista, així com a un desplaçament cap a fons d'inversió fora de balanç.

Últimas noticias