Oliu avança que els comptes de Sabadell estaran "molt condicionats" per TSB

Per

Bolsamania | 21 gen, 2019

BANCO SABADELL

17:35 15/11/24

  • 1,84
  • 2,30%0,04
  • Max: 1,84
  • Min: 1,79
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,65

El president de Sabadell, Josep Oliu, ha avançat que els comptes de 2018 de l'entitat, que es presenten el proper 1 de febrer, estaran "molt condicionats" per TSB, la seva filial britànica, que va experimentar al llarg de l'exercici problemes derivats de la seva migració a la plataforma de l'entitat després de la seva adquisició. Aquesta circumstància va costar "un dineral" a Sabadell, així com "moltes nits sense dormir", ha confessat el directiu.

"Els resultats estaran molt condicionats pels extracostos de la migració de TSB, ens haurà costat un dineral", ha apuntat el president de Sabadell durant la seva intervenció durant una jornada organitzada per la Cambra de Comerç de Sabadell. Ha confessat, a més: "La plataforma ens ha costat suor, mals de cap i moltes nits sense dormir".

Oliu ha explicat que la migració informàtica de TSB va ser un risc que l'entitat havia d'assumir, però que va resultar "una mica arrugat", ja que va afectar l'operativa bancària de milers de clients. El cas va arribar al Parlament britànic i va implicar la sortida del conseller delegat de TSB, Paul Pester, que va ser substituït per Debbie Crosbie.

El president de Sabadell creu que el procés ha estat tot un "culebrot" que ningú sap com acabarà. El directiu ha aclarit que Sabadell va decidir entrar al Regne Unit perquè pensava que era un país "sòlid" i "previsible", però considera que la situació actual del país és "un embolic polític i econòmic molt important", informa Efe.

De cara a 2019, Oliu considera que presenta "menys riscos" que 2018 per a l'entitat, després de lliurar-se del risc immobiliari i els problemes de TSB que van marcar l'any passat, durant el qual, tot i això, Sabadell "ha fet un exercici excel·lent a Espanya i Mèxic".

Pel que fa a Espanya, Oliu ha apuntat que "el dinamisme de l'activitat econòmica catalana és inferior del que li correspondria", cosa que atribueix a l'interès "d'alguns de desviar l'atenció i no treballar en la recerca del dinamisme econòmic."

Últimas noticias