OHLA reforça la seva presència a Xile amb un contracte de 50 milions

Aquesta iniciativa s'uneix a altres desenvolupades per OHLA al sector miner del país sud-americà

Per

Bolsamania | 10 oct, 2023

OHLA amplia la seva cartera a Xile amb la participació en un contracte de 50 milions d'euros per al peraltament de dics i bermes que conformen la presa per al dipòsit de deixies de la mina Spence a la Regió d'Antofagasta, al desert d'Atacama.

Aquest projecte, que forma part de la nova fase d'expansió del jaciment, es desenvolupa en consorci amb les companyies Besalco i Valko, i completarà altres activitats desenvolupades anteriorment a les instal·lacions, propietat de BHP, la companyia minera més gran del món.

L'esmentada mina es troba a una altura de 1.750 metres sobre el nivell del mar i produeix càtodes de coure fi mitjançant un procés de lixiviació, d'extracció per solvent i electroobtenció, segons ha informat l'empresa.

Així mateix, OHLA ha indicat que els treballs de construcció adjudicats requereixen desenvolupar moviments de terres, obres civils i extractives per prop d'1,8 milions de metres cúbics d'explotació de planter, transport i col·locació d'enrocat per al dic, transport, col·locació i compactació de farciment comú en bermes.

Dins les obres requerides per a aquest creixement del dipòsit s'inclouen: el peralt del mur principal, l'extensió del mur de partida nord-est, les obres per al desenvolupament de murs de sorra nord-oest i nord-est, el dic de protecció i pròtil provisional, les plataformes i canonades sud i nord per a sorres i deixies, el sistema impulsió, aigües, sorres i deixies addicionals a SGO i les àrees d'emprèstit nord i pedrera oest.

Aquesta iniciativa s'uneix a altres desenvolupades per OHLA al sector miner del país, com el desenvolupament d'una planta de tractament de coure i el manteniment del complex torrament, totes dues per a la Divisió Ministre Hales; el projecte d'ampliació del Tranque Talabre, presa de deixies situada a Calama; o els treballs aconseguits al jaciment subterrani de coure més gran del món, la mina El Teniente.

A més, la companyia ha realitzat treballs de trituració i transport de riolita a la planta de Minera Escondida, a prop d'Antofagasta; i destacades obres hidràuliques com l'embassament Chacrillas, a San Felipe.

Últimas noticias