OHLA reconstruirà una estació de tren a República Txeca per 120 milions d'euros

Participarà, a través de la seva filial OHLA ZS, a la UTE adjudicatària del projecte

Per

Bolsamania | 06 nov, 2023

OHLA ha anunciat aquest dilluns que participarà, a través de la seva filial OHLA ZS, en un nou projecte a República Txeca. En concret, participarà a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que s'encarregarà de reconstruir l'estació ferroviària Brno-Královo Pole per un import de més de 120 milions d'euros.

Es tracta d'uns dels principals contractes ferroviaris adjudicats durant aquest exercici al país i inclou, tal com ha detallat OHLA en una nota, la superestructura i subestructura ferroviària, andanes, ponts, murs, barreres acústiques, canalitzacions de cables, carreteres, edificis, línies de tracció, senyalització, comunicacions i equips pesants de corrent.

Les actuacions al contracte adjudicat, que forma part de la xarxa ferroviària europea TEN-T, se situen entre el quilòmetre 2,940 i el 17,962 (longitud total 15,02 km) de la línia nacional electrificada Brno-Kutná Hora.

El seu abast comporta, entre altres aspectes, la reconstrucció completa de l'estació de Brno-Královo Pole i la construcció d'un nou edifici d'estació i d'un pas subterrani nou. També la reconstrucció de la via número 1 amb tots els edificis relacionats al tram Královo Pole-Maloměřice amb la parada Brno-Lesná i al tram Královo Pole-Kuřim amb les parades Brno-Řečkovice i Česká.

L'objectiu és augmentar la velocitat actual de les vies i escurçar així els temps de viatge dels trens. D'aquesta manera, explica OHLA, es garantirà la fluïdesa i la seguretat del trànsit ferroviari i s'augmentarà la seguretat dels viatgers, incorporant-hi un accés sense barreres a l'andana.

En línia amb aquest projecte, OHLA ZS va participar de manera significativa el 2016 en la reconstrucció de la via número 2 als trams Královo Pole-Maloměřice i Královo Pole-Kuřim, incloent-hi tots els túnels de via doble.

MODERNITZACIÓ D'UNA ALTRA ESTACIÓ

La companyia ha aprofitat la nota per recordar que la seva filial va anunciar recentment la seva participació al contracte de modernització de l'estació de tren de Havířov a República Txeca, per un import de més de 140 milions d'euros, així com a la primera fase de la nova línia D del Metro de Praga, el pressupost del qual en conjunt supera els 570 milions d'euros.

A la cartera també s'inclou el projecte d'electrificació del tram ferroviari entre les localitats de Strelice i Zastávka, valorat en 120 milions d'euros, i, a més, avança en la reconstrucció de l'estació de ferrocarril de Vsetín i en la de la doble línia del tram Adamov-Blansko.

Últimas noticias