OHLA anuncia la inauguració de la I-405, un dels seus projectes més grans als EUA

El projecte va ser adjudicat per 1.200 milions d'euros

Per

Bolsamania | 05 des, 2023

OHLA USA i membres de l'equip de treball de l'autopista interestatal I-405, juntament amb representants de l'Orange County Transportation Authority (OCTA), Caltrans, i la resta de stakeholders vinculats al projecte han estat presents a la cerimònia d'inauguració d'aquesta infraestructura a Costa Mesa, Califòrnia, segons ha comunicat l'entitat.

El projecte emprès per la filial de la companyia espanyola als EUA va ser adjudicat per un import proper als 1.200 milions d'euros (1.400 milions de dòlars) i es tracta d'"un dels projectes d'infraestructures més importants i més rellevants a l'oest dels EUA", destaca la constructora.

L'abast inclou la millora de 25 quilòmetres després d'afegir un carril addicional en cada sentit. A més, s'ha incorporat la construcció de carrils de peatge express, en cada sentit, des de State Route 73 fins a Interstate 605.

Entre els elements clau del contracte, hi ha un total de 18 ponts que van ser demolits i reconstruïts, molts amb noves voreres i carrils bici afegits. L'equip del projecte va afegir rampes, a més de construir-hi i instal·lar-hi centenars de murs de contenció i d'insonorització.

OHLA assenyala que el projecte "millorarà la fiabilitat" dels desplaçaments en eliminar els colls d'ampolla, ja que la durada dels desplaçaments es reduirà a la meitat per a prop de 400.000 conductors diaris. A més, atenent criteris de sostenibilitat, s'han reciclat 710.000 tones de formigó que han estat reutilitzades per a la capa de base dels nous carrils.

La companyia espanyola destaca que els Estats Units són un dels seus "mercats de referència", ja que compta a la seva cartera amb contractes tan "rellevants" com el projecte Purple Line Light Rail, a Maryland, que porta a terme en consorci per un import global de 2.170 milions d'euros (2.300 milions de dòlars).

Últimas noticias