OHL s'enfonsa després de perdre un recurs contra Qatar que habilita una reclamació de 1.134 milions

La companyia cedeix ja un 14%

Per

Bolsamania | 03 oct, 2019

OHLA

17:35 04/10/24

  • 0,28
  • 3,08%0,01
  • Max: 0,28
  • Min: 0,28
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,36

OHL està caient aquest dijous més d'un 14%. L'Alt Tribunal de Londres ha rebutjat el recurs del consorci constructor de Sidra (55% OHL i 45% Orascom) per anul·lar la reclamació que Qatar Foundation sol·licitava a aquest consorci.

OHL s'enfronta a Qatar des de 2014 per la rescissió anticipada del contracte per a la construcció de l'Hospital de Sidra. Al costat del seu soci en el projecte, l'egípcia Orascom, van presentar un recurs als tribunals del Regne Unit contra un laude parcial que reconeixia a Qatar Foundation l'acabament del contracte i, en conseqüència, l'habilitava a reclamar al consorci una suma global de 1.134 milions d'euros, quantitat que la constructora espanyola qualifica de "desproporcionada".

Així, la Justícia deixa via lliure que Qatar reprengui la reclamació a la cort d'arbitratge anglesa. Recordem que aquest és un dels principals projectes legacy d'OHL en el qual al seu torn reclama 348 milions euros al seu client (té ja reconegudes pel tribunal arbitral 210 milions dels avals executats i 43 milions modificats sobrevinguts executats i impagats) i per al qual no s'espera resolució definitiva fins a 2021.

Els experts remarquen que és una notícia negativa per a la constructora, tot i que precisen que el seu impacte és limitat en la mesura que ja era conegut l'import de la reclamació de Qatar.

"Tenint en compte el pes d'OHL en el consorci (55%), en cas que la sentència sigui favorable a Qatar, l'impacte seria d'aproximadament 625 milions d'euros (2,1 vegades capitalització). Nosaltres no recollim un impacte negatiu per aquest projecte en el nostre preu objectiu, tot i que pensem que els legacy seguiran sent el principal llast per a OHL en la mesura en que resten visibilitat a l'evolució de la caixa i podrien tenir un impacte rellevant en valoració", assenyalen des de Banc Sabadell.

"A DIA D'AVUI NO HI HA CONDEMNA"

OHL insisteix que, a data d'avui, no hi ha cap condemna sobre el pagament de cap quantitat. A més, remarca els dubtes que existeixen al voltant dels 1.134 milions pretesos per Qatar.

"Dels conceptes pretesos per Qatar Foundation, ressalta com a especialment rellevant i sorprenent els 869 milions d'euros pretesos com costos addicionals d'acabament del 5% pendent d'una obra de 1.875 milions d'euros de pressupost".

Qatar Foundation pretén obtenir per aquest 5% (93.750.000 d'euros en preus del contracte) un import (869 milions d'euros) equivalent aproximadament al 50% del pressupost de tota l'obra (937.500.000 d'euros), subratlla OHL .

"Vist des d'una altra perspectiva, l'extrapolació al 100% del contracte de la pretensió de Qatar Foundation seria equivalent a un pressupost de construcció de 17.380 milions d'euros, xifra que suposa gairebé l'equivalent a la construcció de 10 hospitals iguals", conclou OHL.

Últimas noticias