OCU denuncia Netflix per pràctiques comercials deslleials a Espanya

L'"ocultació deliberada" de la tarifa bàsica impedeix comprar amb la informació necessària

Per

Bolsamania | 20 jun, 2023

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat Netflix davant de Consum per considerar que mostra de manera enganyosa les seves ofertes de contractació. En aquest sentit, l'OCU ha assenyalat que "l'ocultació d'una tarifa bàsica" soscava els drets dels consumidors a una informació transparent i de fàcil accés. A més, impedeix a l'usuari prendre decisions de compra amb la informació necessària.

En aquest sentit, l'organització ha observat que a Itàlia i Espanya, la plataforma no presenta el pla de subscripció bàsic inicialment, sinó que cal fer clic a 'veure tots els plans' per arribar-hi. Aquest fet "genera confusió i fa la impressió errònia que no hi ha alternativa més econòmica a una subscripció amb anuncis", tot i que aquesta és la versió estàndard, més cara que l'opció bàsica que es deixa fora d'aquest catàleg inicial.

Així mateix, OCU ha considerat que aquestes pràctiques estan dissenyades "intencionadament per enganyar els usuaris", per la qual cosa ha presentat juntament amb Altroconsum denúncies per pràctiques comercials enganyoses davant les seves respectives autoritats nacionals de protecció al consumidor. Així, l'AGCM italiana i la Subdirecció General d'Inspecció i Procediment Sancionador a Espanya han d'investigar i, si escau, sancionar l'assumpte.

D'altra banda, s'han detectat pràctiques similars a França i Alemanya, cosa que permet a les autoritats qualificar-la com una infracció generalitzada i buscar un enfocament coordinat amb les contraparts.

Finalment, l'OCU ha volgut assenyalar que la denúncia es produeix després que aquesta es comuniqués prèviament amb Netflix per compartir les seves preocupacions sobre els canvis en la política d'ús compartit de comptes, i ha recordat que des de l'organització s'oposen "a l'ús de pràctiques comercials deslleials com a esquer per enganyar els consumidors i insta encaridament la plataforma de reproducció en continu que ajusti la seva política immediatament".

Últimas noticias