Navantia guanya en consorci un contracte de 1.800 milions amb l'Armada britànica

Al costat de les empreses britàniques Harland & Wolff i BMT

Per

Bolsamania | 16 nov, 2022

El Ministeri de Defensa del Regne Unit ha seleccionat el consorci "Team Resolute", en què es troba l'espanyola Navantia, com a licitador preferent per a la construcció de tres vaixells logístics per a la Flota Auxiliar de la Royal Navy britànica, dins del programa programa Fleet Solid Support (FSS), ha informat l'empresa pública.

El consorci el formen les britàniques Harland & Wolff i BMT, a més de Navantia UK, filial de l'empresa espanyola. El programa està valorat en 1.600 milions de lliures esterlines (1.800 milions d'euros), i facilitarà a la Royal Navy una capacitat clau per a l'aprovisionament de la seva flota, a partir del disseny britànic de BMT i amb transferència de tecnologia “Astillero 4.0” per part de Navantia.

La construcció dels blocs es durà a terme a les drassanes de Harland & Wolff a Belfast (Irlanda del Nord) i Appledore (oest del Regne Unit), així com a la drassana de Navantia a Puerto Real (Cadis), mentre que la integració dels vaixells i els seus sistemes es produirà íntegrament a Belfast.

"És un honor per a Navantia i Navantia UK participar en aquest programa, que es beneficiarà de la nostra excel·lència en la construcció naval i la nostra capacitat de gestió de programes i transferència de tecnologia", ha assenyalat el president de Navantia, Ricardo Domínguez.

La signatura del contracte de construcció està prevista a principis del 2023, mentre que l'inici de la producció dels blocs s'espera per al 2025, i no serà fins al 2032 quan els tres vaixells estiguin operatius.

Les embarcacions seran les encarregades de subministrar provisions sòlides i municions als vaixells de la Royal Navy desplegats en missions. Comptaran amb un total de 216 metres cadascun, cosa que els convertirà els vaixells de més eslora de la flota britànica, només per darrere dels portaavions de la classe “Queen Elizabeth”.

Últimas noticias