Naturgy puja amb força després del laude favorable del CIADI a Egipte

El país ha estat condemnat al pagament de 1.735 milions d'euros per una central gasística

Per

Bolsamania | 03 set, 2018

Naturgy es desmarca aquest dilluns com el millor valor de l'IBEX-35 (+2%). L'energètica espanyola reacciona així en el mercat a la seva victòria en el laude arbitral del CIADI, que com a resultat condemna a Egipte al pagament de més de 1.700 milions d'euros. Així ho ha anunciat la pròpia companyia a través d'un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"La societat participada al 50% per Naturgy, propietària de la planta egípcia de Damietta, ha rebut el favorable laude arbitral del CIADI, institució dependent del Banc Mundial, que resol així la demanda presentada el 2014, fallant contra la República Àrab d'Egipte per la manca de subministrament a les instal·lacions de liqüefacció d’UFG", destaca Naturgy.

El país ha estat condemnat al pagament de 1.735 milions d'euros per una central gasística

El laude "estima que no es va concedir a l'inversor el tracte just i equitatiu exigit pel tractat bilateral Espanya-Egipte de protecció d'inversions", afirma Naturgy, "per la qual cosa condemna Egipte el pagament de més de 1.700 milions d'euros, després d'impostos i abans d'interessos ".

Amb tot, l'energètica espanyola afirma que confia que "aquest laude arbitral permeti arribar a un acord global i posar en valor la seva inversió a Egipte a través d'un acord comercial i el restabliment del subministrament de gas a la planta".

A més, s'espera que aquest laude demostri "l'efectivitat dels procediments de resolució de conflictes internacionals com a instrument eficaç per assegurar la protecció d'inversors internacionals".

Últimas noticias