Naturgy i Ruralia creen la primera empresa espanyola per al reciclatge de parcs eòlics

Les instal·lacions de GIRA Wind s'ubicaran al municipi sorià d'Almazán

Per

Bolsamania | 05 jul, 2022

Naturgy i Ruralia, el hòlding de participades de Caixa Rural de Sòria, impulsen la primera empresa d'Espanya que es dedicarà al desmantellament i al reciclatge integral de parcs eòlics. Les instal·lacions de la nova empresa, GIRA Wind, s'ubicaran al municipi sorià d'Almazán i "contribuiran a reforçar el teixit industrial de Castella i Lleó a l'àmbit del reciclatge i segona vida de materials", segons ha assenyalat Naturgy en un comunicat remès aquest dimarts.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és recondicionar i valoritzar el major volum d'equips possible, així com components, materials i turbines completes per a la comercialització posterior. Entre altres processos, es durà a terme la recuperació de la fibra de vidre a pales, cobreboixes i capotes per reincorporar aquest material al mercat.

Des de la planta pilot d'Almazán, la nova companyia oferirà "un projecte d'economia circular", amb un complet servei de desmantellament i reciclatge de materials; tant de turbines com de pales; i amb la recuperació de components i equips per a la reutilització parcial o integral. Com a part de la iniciativa, també s'estan analitzant aliances amb altres projectes i es buscarà replicar aquest model de negoci en altres geografies, amb la col·laboració d'empreses locals i nacionals, així com de les diferents administracions, ha dit Naturgy.

El director general de Renovables, Nous Negocis i Innovació de Naturgy, Jorge Barredo, ha declarat que "GIRA Wind neix amb l'objectiu de potenciar la transició energètica a través de l'economia circular, i a diferència d'altres iniciatives, donarà una solució integral al reciclatge i permetrà la integració d'altres companyies i agents de l'ecosistema a la nostra cadena de valor".

Segons dades de Ruralia, les necessitats de renovació de parcs eòlics a Espanya assoleixen actualment un valor de mercat superior als 250 milions d'euros només en tasques de desmantellament, a la qual cosa caldria afegir 300 milions més que suposaria la valorització de tots els elements que componen els aerogeneradors.

Últimas noticias