Naturgy construirà amb Kepler la primera planta de producció de gas renovable a Andalusia

Està previst que entri en funcionament el 2025

Per

Bolsamania | 28 set, 2023

Naturgy ha anunciat aquest dijous que construirà al municipi d'Utrera (Sevilla) la sisena planta de producció de biometà a Espanya i la primera a Andalusia. Ho farà de la mà de Kepler Enginyeria i Ecogestió.

El projecte, que es troba actualment en tramitació administrativa, serà un dels més grans del grup, amb una capacitat de producció anual de 40 GWh de biometà, un gas renovable d'alta qualitat amb qualitats equiparables a les del gas natural amb què es podria cobrir el subministrament de més de 10.500 llars andalusos.

Està previst que la instal·lació comenci a operar el 2025, i serà el primer projecte de gas renovable que Naturgy impulsa a Andalusia, que és la segona comunitat autònoma per potencial de producció de biometà a Espanya a causa del gran volum de recurs agroramader que pot ser tractat per a l'obtenció de biometà.

En concret, explica la companyia en una nota, la planta d'Utrera serà capaç de valoritzar 68.000 tones de residus procedents de l'agricultura i la ramaderia cada any, impulsant l'economia circular del territori i la transició cap a un model econòmic més sostenible.

La planta comptarà amb una tecnologia de digestió anaeròbia evolucionada que li permetrà una obtenció del gas renovable més eficient a causa de la seva Unitat de Pretractament Biològic Hipertermòfil, fet que es tradueix en una sèrie d'avantatges operatius com la possibilitat de tractar materials fibrosos i grassos, reducció del temps en el procés de digestió i l'obtenció de biogàs amb un percentatge més alt de metà.

Naturgy assenyala també que el gas renovable obtingut en el procés serà injectat a la xarxa de Nedgia, la distribuïdora de gas del grup Naturgy, per consumir-lo per part de llars i empreses.

El grup gestiona ja més de 60 projectes de biometà en diferents fases de desenvolupament. En operació, la companyia compta amb dues plantes de producció pròpies: una situada a l'EDAR de Bens (La Corunya) i una altra ubicada a Cerdanyola del Vallès (Barcelona). A aquestes se'n sumarà durant els propers mesos una tercera que es troba actualment a la fase final de construcció, ubicada a l'explotació ramadera de Porgaporcs de Vila-Sana (Lleida), i tres més que estan en tramitació a Torrefarrera (Lleida), Utiel (València) i Utrera (Sevilla).

A més, Naturgy va signar recentment un acord per a l'adquisició de tota la producció de biometà del projecte de Bioenergia Vallès Oriental (BioVO), ubicat al municipi barceloní de Granollers, així com la producció íntegra del primer projecte de BioGNL a Espanya per impulsar la descarbonització del transport.

"Naturgy vol ser l'empresa líder en l'impuls dels gasos renovables a Espanya tant en la producció i distribució de biometà a Espanya a curt termini, com en el desenvolupament de l'hidrogen com a vector energètic que tindrà un impacte significatiu en el mix energètic a mitjà termini". Per això segueix invertint en aquest tipus de plantes.

Últimas noticias