Naturgy construirà a Lleida la quarta planta de biometà per 18 milions d'euros

La planta generarà gas renovable a partir de residus agroramaders

Per

Bolsamania | 20 jun, 2023

Naturgy, juntament amb les empreses Compost Segrià, Sitra i Servei de Gestió Ramadera, ha iniciat la tramitació d'una nova planta de biometà a Torrefarrera, a Lleida, per generar gas renovable a partir de residus agroramaders, per una inversió de 18 milions d'euros.

La instal·lació, que està previst que es pugui posar en marxa el 2025, tractarà 140.000 tones a l'any de residus agroindustrials i ramaders de la zona, i generarà 60 GWh de gas renovable a l'any. Aquesta producció equival al consum anual de 16.000 habitatges i evitarà l'emissió a l'atmosfera de 15.000 tones de CO2 l'any, quantitat equiparable a la plantació de 25.000 arbres.

El biometà generat a la planta de Torrefarrera serà injectat directament a la xarxa de gas de Nedgia, la distribuïdora de gas del grup Naturgy, que està equipada per vehicular gasos renovables. A més, el projecte es complementarà amb la producció d'adobs i fertilitzants orgànics, que es podran utilitzar a camps de cultiu locals.

Silvia Sanjoaquín, directora de Nous Negocis de Naturgy, ha assenyalat que la nova planta "és un exemple clar d'economia circular", juntament amb "un pas més pel camí cap a la descarbonització del sistema energètic". Per part seva, Abel Torrelles, gerent de Compost Segrià, ha reafirmat aquesta postura i ha afegit que és una mostra que la companyia està compromesa "amb la innovació i la responsabilitat ambiental".

En la mateixa línia es mou Ricardo Sáez, director general de SITRA, que ha afirmat que la seva empresa segueix “apostant per participar en el desenvolupament de projectes de bioenergia, que estan alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible i que contribuiran a assolir l'autosuficiència energètica".

Finalment, Francesc Miret, copropietari de Servei de Gestió Ramadera, ha destacat que aquesta nova planta també contribuirà "a la reducció de la pressió de la fertilització nitrogenada al territori, ja que amb el posttractament plantejat l'impacte sobre els aqüífers de la ramaderia associada a la planta es reduirà a la meitat”.

Últimas noticias