Multa de 35.000 euros a Ryanair per pràctica abusiva amb menors i discapacitats

Imposada per Itàlia per fer pagar als seus acompanyants l'assignació de seients contigus

Per

Bolsamania | 18 ago, 2021

Ryanair ha estat sancionada amb una multa de 35.000 euros per l'Ens Nacional per a l'Aviació Civil (ENAC) d'Itàlia a causa de les seves pràctiques abusives amb menors i discapacitats, en fer pagar als seus acompanyants l'assignació de seients contigus.

"Després de les primeres verificacions per comprovar si les companyies s'han adaptat a les disposicions reglamentàries per protegir discapacitats i menors, s'ha constatat que Ryanair no ha adaptat encara els sistemes informàtics i operatius per garantir que no es cobri un suplement al cost del bitllet per a l'assignació de seients pròxims als seus acompanyants", ha indicat l'ENAC en un comunicat recollit per EFE.

La companyia "s'ha limitat a modificar una disposició contractual, difícil d'entendre pel passatger, que permet no pagar o obtenir el reemborsament de l'augment del preu pagat en el bitllet, només després d'un complex procés, que evidentment eludeix el reglament de l'ENAC, i és contrària a les disposicions "judicials al respecte.

"És desconcertant com Ryanair segueix aplicant pràctiques comercials agressives que no tenen en compte les normes ENAC ni el decret de Tribunal Administratiu Regional (TAR). Es tracta de conductes basades exclusivament en el benefici del transportista que no protegeixen els drets dels passatgers i no compleixen les normes de seguretat", va assegurar a la nota el president d'ENAC, Pierluigi Di Palma.

A més de la multa, l'organisme avalua "la possibilitat de presentar una denúncia davant la Fiscalia de la República per l'incompliment per part de Ryanair d'ordres judicials, en conformitat amb l'article 650 del Codi Penal", conclou.

Últimas noticias