Movistar completa el desplegament del protocol IPv6 a la seva xarxa mòbil a Espanya

Ja està disponible a qualsevol ubicació i per a totes les generacions de telefonia mòbil

Per

Bolsamania | 08 jun, 2023

Movistar ha anunciat que ha completat el desplegament d'IPv6 (protocol d'internet versió 6) a tota la seva xarxa mòbil, incloent-hi la d'O2, cosa que fa que ja estigui disponible a qualsevol ubicació i per a totes les generacions de telefonia mòbil.

La companyia ha volgut destacar que això converteix Movistar "en el primer operador a Espanya a direccionar amb IPv6 el trànsit d'internet dels usuaris mòbils amb el desplegament totalment completat". Actualment, Movistar compta amb un total de 4 milions d'accessos sobre IPv6 i "està previst arribar també a tota la banda ampla fixa abans de final d'any".

El protocol IPv6 és suportat pels terminals Android i és "transparent per a l'usuari que utilitzi un terminal que hagi adquirit a partir de l'abril del 2021". En el cas d'aquells que ho tinguin des d'abans d'aquesta data, aquests hauran de configurar l'APN ('Access Point Name' o nom de punt d'accés) de telefonica.es al mòbil.

A més, l'empresa ha recordat que el principal benefici d'utilitzar IPv6 rau en "una velocitat d'accés més gran als grans proveïdors que ja publiquen els seus continguts en IPv6" (com les principals plataformes tecnològiques del món) en eliminar-se els passos intermedis de traducció de adreces habituals a IPv4.

D'altra banda, aquest protocol "simplifica les arquitectures d'encaminament i de xarxa", cosa que permet una seguretat "més robusta i una escalabilitat més gran de les aplicacions", que es distribueixen a través de microserveis al núvol en comptes d'en grans i únics blocs.

L'usuari pot activar o desactivar voluntàriament el protocol IPv6 del terminal a través dels menús de configuració. Movistar va començar el novembre de 2022 el desplegament per proporcionar adreces IPv6 als usuaris de línies mòbils que tinguessin configurat l'APN 'telefonica.es' al dispositiu compatible amb IPv6/IPv4.

Últimas noticias