Morgan Stanley llança una plataforma d'inversió contra el canvi climàtic

Pretén eliminar fins a una gigatonelada d'emissions d'equivalent de diòxid de carboni

Per

Bolsamania | 24 nov, 2022

Actualitzat : 14:54

Morgan Stanley Investment Management (MSIM) ha anunciat aquest dijous la creació d'1GT, una plataforma de capital privat que busca mitigar els efectes del canvi climàtic, per a la qual cosa farà inversions en "empreses que evitaran o eliminaran de forma conjunta una gigatonelada d'emissions de equivalent de diòxid de carboni (CO2)" fins a 2025.

Aquesta plataforma s'integra en els 200.000 milions de dòlars que Morgan Stanley dedica a les "inversions alternatives", i se centrarà principalment en empreses privades amb seu a Amèrica del Nord i Europa i els productes o serveis de les quals "permetin una millora significativa a la petjada de carboni dels seus clients respectius".

L'equip que integrarà 1GT "fa des de 2015 que realitza inversions en empreses que busquen mitigar el canvi climàtic i ha invertit fins ara gairebé 600 milions de capital a través i en conjunt amb diversos vehicles d'inversió", segons destaquen des de l'MSIM.

"Amb l'inici de la COP27, queda més clar que mai la necessitat de canvis radicals en el model tradicional d'inversió d'impacte de capital privat. Primer, hem de buscar objectius climàtics tangibles en lloc d'anecdòtics i ambiciosos en comptes de tangencials. En segon lloc, creiem que per fomentar avenços significatius en les solucions climàtiques, una part important dels incentius financers s'ha de vincular a aquests objectius climàtics", va destacar el director d'1GT, Vikram Raju

Raju també ha destacat que "el mesurament d'aquests objectius ha de ser transparent per als socis comanditaris que, en darrera instància, proporcionen el capital a llarg termini que recolza la mitigació del canvi climàtic mitjançant inversions subjacents".

Les empreses que es beneficiïn dels fons d'1GT hauran de “generar una rendibilitat financera rellevant i un impacte ambiental positiu que resulti mesurable en qüestió de temes com la mobilitat, energia, alimentació i agricultura sostenibles i economia circular”.

En opinió de Navindu Katugampola, director global de sostenibilitat de Morgan Stanley, “1GT és un exemple més del compromís d'MSIM d'oferir solucions innovadores i productes líders al mercat que ajudin els clients a enfrontar-se a problemes crítics de sustentabilitat mentre compleixen amb les obligacions fiduciàries amb els inversors”.

Últimas noticias