Moody's estima que els aeroports europeus perdin un 70% de trànsit respecte a 2019

El trànsit aeroportuari del continent no tornarà als nivells prepandemia abans de 2024

Per

Europa Press | 08 jun, 2021

Moody's Investors Service preveu que el trànsit dels aeroports europeus es mantingui de mitjana durant aquest any un 70% per sota dels nivells de 2019, tot i que la demanda latent és alta i que el trànsit hauria d'augmentar d'acord que vagin aixecant les restriccions i s'obrin corredors de viatge.

Al context actual, Moody's preveu que el trànsit aeroportuari europeu no tornarà als nivells de 2019 abans de 2024, com a molt aviat. Per això, els aeroports han reduït la despesa operativa i de capital per preservar la caixa, mesures que, al costat de les injeccions de capital i suspensió de pagament de dividends, reforcen el flux de caixa d'aquestes empreses.

Malgrat aquestes actuacions, s'espera que el deute dels aeroports europeus creixi un 13% de mitjana per 2023 pel que fa a 2019, amb uns beneficis notablement menors.

En base de les estimacions de recuperació i encara que la majoria dels aeroports compti amb liquiditat per resistir a un període prolongat de baixa activitat, alguns necessitaran dispenses als 'covenants', així com exempcions del conveni dels compromisos financers.

"Esperem que els volums es recuperin aquest estiu; tot i així, el trànsit serà menor del previst, cosa que endarrerirà el despalanquejament dels aeroports", ha explicat la vicepresidenta sènior de Moody's, Joanna Fic, que espera que els creditors "segueixin donant suport "a aquestes empreses.

Últimas noticias