Moody's confirma les qualificacions de Sabadell i en manté la perspectiva positiva

"L'eventual adquisició per part de BBVA seria positiva per als creditors de Sabadell"

Per

Bolsamania | 08 oct, 2024

Moody's Ratings ha confirmat aquest dimarts la qualificació 'Baa1' dels dipòsits a llarg termini de Banc de Sabadell i la qualificació 'Baa2' del deute sènior no garantit del vehicle de finançament CAM Global Finance. La perspectiva de totes dues qualificacions es manté positiva.

Alhora, l'agència ha confirmat les qualificacions de deute subordinat 'Ba1' de l'entitat i la qualificació de deute sènior no garantit júnior 'Baa3', així com les qualificacions de Risc de Contrapart (CRR) a llarg termini 'A3', l'Avaluació de Risc de Contrapart a llarg termini (CR Assessment) A3(cr) i l'Avaluació de Crèdit Baseline (BCA) del banc a baa3. També ha confirmat totes les qualificacions i avaluacions a curt termini del banc.

Pel que fa a les raons que esgrimeix per explicar aquesta decisió, Moody's fa al·lusió a la fortalesa del perfil creditici de Sabadell, recolzat per "una sòlida qualitat d'actius i un rendiment de rendibilitat durant la primera meitat del 2024, equilibrat per les ràtios de capital" i palanquejament relativament febles".

L'agència diu que la rendibilitat de Sabadell s'ha beneficiat considerablement de l'augment de les taxes d'interès iniciat a finals del 2022, fet que ha portat a una ampliació del marge de clients, de gairebé 100 punts bàsics, entre el segon trimestre del 2022 i el segon trimestre del 2024, i a un ingrés net per interessos que, al segon trimestre del 2024, va ser un 40% superior el que es va reportar al segon trimestre del 2022.

"Malgrat la política de relaxació en curs del banc central, que probablement conduirà a una contracció gradual del marge, esperem que la rendibilitat del banc es mantingui resilient atesa la millora en les dinàmiques empresarials, amb volums de préstecs que ja inicien una recuperació a la primera meitat del 2024".

La perspectiva positiva sobre les qualificacions de dipòsits a llarg termini de Banc Sabadell i sobre la qualificació de deute sènior no garantit recolzat de CAM Global Finance està impulsada per la perspectiva positiva de la qualificació de deute sobirà d'Espanya, ja que aquests instruments es podrien beneficiar d'un augment en el suport governamental en cas que s'elevi la qualificació de deute sobirà, explica Moody's.

En contrast, el perfil creditici de Banc Sabadell segueix "limitat" per la capitalització relativament feble de l'entitat, afectada per una alta exposició a actius fiscals diferits que van representar el 54% del capital comú Tier 1 (CET1) del banc el juny del 2024 .

"ALT NIVELL D'INCERTESA AMB L'OPA"

Sobre l'OPA de BBVA, l'agència destaca que, atesa la seva naturalesa hostil -enfronta la clara oposició de la junta de Banc Sabadell-, "actualment hi ha un alt nivell d'incertesa sobre l'èxit de la transacció, tot i que ja se n'han obtingut diverses autoritzacions”.

Es refereix a les aprovacions "clau" que encara estan pendents (CNMV i CNMC), que podrien endarrerir l'operació durant diversos mesos i, en el cas de la CNMC, podria imposar condicions que facin l'adquisició "possiblement menys atractiva per a BBVA". El govern espanyol, continua Moody's, també ha expressat la seva oposició a l'acord, citant implicacions negatives per a la competència, la inclusió financera i l'ocupació, i podria eventualment vetar la fusió d'ambdues entitats en cas d'una adquisició d'èxit per part de BBVA.

"Al nostre parer, l'eventual adquisició per part de BBVA seria positiva per als creditors de Banc Sabadell, que es beneficiarien del perfil creditici més sòlid de BBVA".

Últimas noticias