Michelin creu que les seves plantes a Espanya "tenen marge per assolir la seva capacitat màxima de producció"

La companyia assegura que les plantes espanyoles tenen un pes important en el conjunt europeu

Per

Europa Press | 13 feb, 2018

Actualitzat : 15:03

El president de Michelin, Jean Dominique Senard, ha assegurat que les factories del fabricant de pneumàtics francès a Espanya "encara tenen marge per assolir la seva capacitat màxima de producció", subratlla que aquestes tenen un pes "molt important" sobre la consecució dels bons resultats que l'empresa va collir a Europa.

Durant una trobada amb la premsa espanyola després de la presentació dels resultats anuals del 2017, Senard ha destacat que té una "gran confiança" en els equips espanyols de la companyia, pel fet que han demostrat una gran "lleialtat" a Michelin durant tota la seva història. El 2017, l'entitat francesa va produir 420.000 tones de pneumàtics entre les seves plantes de Lasarte, Vitòria, Aranda de Duero i Valladolid, superant els nivells precrisi.

"Les fàbriques espanyoles del grup són les que compten amb una major competitivitat a Europa. De fet, estem en posició de poder fabricar a Espanya productes que exportem a Índia. Ara bé, no podem baixar la guàrdia perquè en aquesta indústria cal lluitar dia a dia. Els equips espanyols han demostrat la seva capacitat de reaccionar", ha assenyalat.

D'aquesta manera, Senard, que abandonarà Michelin de manera pactada el 2019, ha afirmat que l'empresa francesa "no té por" d'invertir en el territori nacional, però que ara està centrada en inversions a llarg termini en tecnologia.

"Volem invertir en la millora tecnològica, i, especialment, en pneumàtics grans, tant per a cotxes, com per a camions i de vehicles d'enginyeria civil. També volem invertir en digitalització per facilitar el treball dels nostres operaris a través de robots", ha afegit.

El 2017, la multinacional va invertir un total de 1.700 milions d'euros, mentre que per al curs actual preveu inversions entre 1.700 i 1.800 milions i d'entre 1.500 i 1.700 milions per al 2020. Senard ha matisat que el grup Michelin no pretén realitzar desemborsaments puntuals, sinó que vol mantenir inversions constants. "Estem preparant fortes inversions per preparar les fàbriques del futur", ha matisat.

En aquest sentit, ha explicat que la companyia es troba en fase de creixement, el qual serà recolzat per inversions en equipament o maquinària, entre altres coses, perquè l'empresa creixi de manera orgànica i a través d'adquisicions de companyies externes.

RESULTATS 2017

A l'exercici anterior, Michelin va registrar un benefici net de 1.623 milions d'euros, xifra que es tradueix en una xifra rècord i en una pujada de l’1,5% en comparació amb els 1.667 milions registrats l'any anterior. No obstant això, Senard s'ha mostrat molt confiat que el grup francès creixerà aquest any en línia amb el mercat i en aconseguir el 2018 un any "de progrés".

"El 2017, vam fer el que vam dir que faríem. Hem aconseguit els millors resultats del grup des que existeix, i ho hem aconseguit en un any molt difícil, perquè vam haver d'enfrontar l'any passat una pujada massiva del preu de les matèries primeres que ens va afectar bastant les nostres comptes de resultats. Hem aconseguit compensar aquesta pujada de preus amb 700 milions d'euros a l'any", ha afegit.

Finalment, Senard ha destacat que la divisió espanyola de Michelin ha contribuït que el grup arribi a registrar uns guanys de gairebé 1.700 milions d'euros.

Últimas noticias