Meta planteja cobrar 13 euros al mes per Instagram per als usuaris sense publicitat

La matriu de Facebook ho ha plantejat als reguladors europeus

Per

Bolsamania | 03 oct, 2023

Meta, la matriu de Facebook, Instagram i WhatsApp, ha plantejat als reguladors europeus cobrar 13 euros al mes per Instagram als usuaris que vulguin navegar per la seva plataforma sense publicitat, segons informa The Wall Street Journal.

A més, ha proposat que les plataformes segueixin sent gratis per als usuaris que acceptin veure publicitat personalitzada als seus dispositius mòbils.

Amb aquesta proposta, la companyia fundada i dirigida per Mark Zuckerberg intenta eludir les normes de la Unió Europea sobre anuncis personalitzats sense el consentiment exprés dels usuaris, que en són la principal font d'ingressos.

Els dirigents de Meta han plantejat aquesta possibilitat als reguladors europeus. La proposta ha estat anomenada SNA (Subscription No Ads) i podria ser aplicada durant els propers mesos.

Això donaria als usuaris l'opció de continuar accedint a Instagram i Facebook de forma gratuïta amb anuncis personalitzats, o pagar per versions de les plataformes sense anuncis.

L'SNA també inclou un cobrament de 10 euros al mes per als usuaris de Facebook o Instagram en ordinadors personals, i 6 euros més al mes per cada compte individual vinculat. El preu en dispositius mòbils és més gran per les comissions que cobren addicionalment Apple i Google a les seves aplicacions.

De moment, els reguladors europeus no hi han donat una resposta, ja que podrien demanar a Meta que ofereixi una versió gratuïta de les seves plataformes amb anuncis que no siguin personalitzats i que no estiguin basats en les activitats digitals.

Últimas noticias