Blackstone compra un 50% de Testa per 947 milions

Els venedors han estat Merlin Properties, Santander i BBVA

Per

Bolsamania | 17 set, 2018

Actualitzat : 15:00

Blackstone (a través de Tropic Estate Holding) ha comprat a Merlin Properties, Santander i BBVA el 50,01% del capital de la SOCIMI Testa Residencial, primera companyia de pisos de lloguer del país amb unes 10.700 habitatges, per un total de 947,68 milions d'euros.

Amb aquesta operació, Blackstone obre una venda de liquiditat als socis de Testa que volien sortir o reduir la seva exposició en la companyia després de la seva frustrada sortida al Mercat Continu, alhora que es reforça com a primer propietari immobiliari del país, en el qual suma actius per més de 20.000 milions d'euros.

En concret, BBVA ha venut a Blackstone tota la seva participació del 25,24% en Testa, una operació que reportarà a l'entitat 478 milions d'euros a més de seguir reduint la seva exposició al mercat immobiliari.

Així mateix, Merlin també ha venut tot el 16,95% que tenia a la SOCIMI per 321 milions, de manera que la companyia que dirigeix ​​Ismael Clemente aconsegueix l'objectiu estratègic de sortir d'aquesta Testa. Merlin ha precisat que destinarà els fons obtinguts a reduir deute.

Per la seva banda, Santander ha traspassat al fons un 7,76% de Testa, estimat en 147 milions d'euros, i es mantindrà com a segon major soci de la companyia amb al voltant del 29% del seu capital, segons han detallat a Europa Press fonts del sector, per davant d'Acciona, que tampoc ha venut el 20% que té en la immobiliària.

Aquests són els accionistes i els percentatges de Testa que han acceptat l'oferta vinculant que Blackstone ha llançat pel 99% de Testa. El fons ha plantejat l'oferta a 14,326 euros per acció, preu un 3% superior al de 13,9 euros al qual Testa va debutar al MAB a finals de juliol, i que suposa valorar la companyia en 1.895 milions d'euros. L'import és també superior al de 14,10 euros al qual la companyia cotitza actualment.

Blackstone assegura que, atès que ha superat el percentatge de control de Testa, s'ha compromès a comprar a la resta d'accionistes les seves participacions en el cas que així ho decideixin.

De moment, el fons tindrà a partir d'ara com a socis en Testa Santander, amb la referida participació del 29% que es queda en la companyia, i Acciona, que manté tot el seu 20% en la SOCIMI.

Últimas noticias