Merlin o Colonial? L'eterna lluita per la primacia immobiliària divideix als analistes
Els preus objectius que atorguen les cases d'anàlisis a cada socimi són molt diferents
Merlín Properties i Immobiliària Colonial són les dues 'socimis' més grans d'Espanya. Totes dues mantenen des de fa temps una fèrria batalla per aconseguir el beneplàcit dels analistes, però cap no ha arribat encara a imposar-se del tot. De fet, actualment existeixen grans diferències entre les preferències dels diferents bancs d'inversió que cobreixen a aquestes dues entitats.
Morgan Stanley ha estat l'última casa d'anàlisi a pronunciar-se respecte als reis del 'real estate' espanyol. La firma estatunidenca no es decanta a favor de Merlin ni de Colonial, sinó que els atorga a totes dues un preu objectiu de 8 euros per acció. Aquesta valoració suposa una revaloració de gairebé el 9% respecte als preus que van marcar al tancament de la sessió de dijous (Merlin: 7,30 euros; Colonial: 7,40 euros).
Noticia relacionada
Entrar en Colonial y salir de Merlin, la jugada de Goldman en el ladrillo europeoAl seu últim informe, adverteix que Merlín pot notar un impacte material a la seva cartera a causa "de la severa recessió de la Covid-19". Quant a Colonial, sosté que "hauria d'estar ben posicionada per a oferir retorns atractius durant més temps, encara que menys forts que abans", però també mostra la seva preocupació sobre els efectes que pugui tenir la crisi ocasionada per la pandèmia.
A principis de setmana era Goldman Sachs qui expressava la seva opinió, amb una clara aposta per Colonial en detriment del seu principal competidor. A la socimi dirigida per Pere Viñolas li va mantenir el preu objectiu a 8,7 euros, atorgant-li un recorregut alcista del 17%, mentre que entén que les accions de Merlin haurien de caure un 16,5% respecte als seus preus actuals, fins als 6,10 euros.
Barclays té just l'opinió contrària. Merlin és la socimi espanyola preferida per l'entitat londinenca des que a l'abril canviés la seva recomanació de 'mantenir' a 'comprar' i estimés que les seves accions valien 10 euros. En canvi, va rebaixar Colonial de 'comprar' a 'vendre', amb un preu objectiu de 8 euros. No obstant això, al juny va reduir les estimacions de totes dues companyies, deixant-les a 8,80 i 6,80 euros, respectivament, per la crisi que viu el mercat d'oficines.
Atès el consens dels analistes de FactSet, el preu objectiu dels títols de Merlin és de 9,40 euros, i el de Colonial són 7,99 euros. Encara que, com s'observa per les quantitats atorgades per les tres cases d'anàlisis citades anteriorment, cal remarcar que existeixen grans diferències en les valoracions realitzades pels analistes.
ANÀLISI TÈCNICA
Per tècnic, l'analista de 'Bolsamanía', José María Rodríguez, explica que "Merlin està en zona de ningú a molt curt termini". En concret, "està a mig camí de la zona de suport més important, que és l'entorn de 6,50-6,55 euros, mentre que per dalt presenta una resistència a l'entorn dels 8,80 euros. Si fos capaç de superar-la en les pròximes setmanes o mesos, tindríem una clara figura de retorn en forma de doble sòl amb objectiu als 11 euros", afegeix.
Respecte a Colonial, apunta que té un suport bastant important a la zona dels 6,80-6,90 euros, on el títol s'ha frenat en dues ocasions. "En la mesura en què aquest suport no es perfori a preus de tancament, cal apostar per una continuïtat del rebot fins a la zona de resistència dels 8,85-8,90 euros. I per damunt, tindríem també una petita figura de retorn amb objectiu a la zona dels 11 euros", conclou.
Enguany, les accions de Merlin Properties i Immobiliària Colonial han perdut un 42,8% i un 35%, respectivament. La majoria d'aquests números vermells s'han produït a partir del 24 de febrer, quan les borses van sofrir la primera patacada per l'arribada del coronavirus a Europa. Des de llavors, Merlin cedeix un 45% i Colonial un 42,5%.