Merlin cau després de tancar la seva ampliació a un preu de 9,80 euros per títol

N'ha obtingut 921 milions d'euros nets que destinarà al negoci de centres de dades

Per

Bolsamania | 24 jul, 2024

Merlin Properties és el pitjor valor de l'IBEX aquest dimecres (-2%) després d'anunciar ahir a la nit el tancament de la seva ampliació de capital dinerària, sense dret de subscripció preferent, a un preu de 9,80 euros per títol (-4,7% enfront del tancament d'aquest dimarts) mitjançant una col·locació privada accelerada.

El nombre de títols nous equival al 20% del total previ i els principals accionistes han subscrit la seva part proporcional (Santander, amb un 24,6%, i Nortia, 8,2%, lock-up 90 dies).

Els fons obtinguts (921 milions d'euros nets) seran utilitzats per invertir en una segona fase del negoci de centres de dades.

"Segons els nostres números, l'operació té un efecte dilutiu en l'NTA (actius tangibles nets) del -7,0%, i del -4,5% en el nostre preu objectiu", assenyalen els experts de Banc Sabadell. Tot i això, també creuen que tindrà un efecte positiu a llarg termini, "atesa les bones perspectives de generació de valor".

Goldman Sachs i Morgan Stanley han actuat com a entitats coordinadores globals i col·locadores de l'augment de capital, i Banc Santander, BofA Securities Europe, Deutsche Bank Aktiengesellschaft i J.P. Morgan com a comunitats coordinadores.

Últimas noticias