Meliá tanca l'estiu amb una ocupació mitjana del 60%, insuficient per a Sabadell

Una xifra que ha estat possible, segons destaca la mateixa hotelera, gràcies al turisme nacional

Per

Bolsamania | 16 set, 2021

Meliá Hotels ha tancat juliol i agost amb una ocupació mitjana del 60% respecte al 85% registrat durant el mateix període del 2019, any previ a la pandèmia. Una xifra que ha estat possible en bona part gràcies al turisme nacional.

Per al que resta d'any, l'hotelera espera una millora gràcies al turisme internacional, especialment el procedent del Regne Unit i Alemanya, els dos països que acaben de retirar Espanya de la seva llista de països d'alt risc per la Covid-19.

"Abans de la campanya d'estiu, Meliá va comentar que les seves reserves es trobaven al 50% dels nivells de 2019 per la qual cosa les dades finals d'estiu serien millors", recorden els experts de Banc Sabadell. "Les nostres estimacions apunten a una recuperació de l'ocupació durant el 3T'21 fins al ~50%, en línia amb els nivells de reserva pre-estiu", assenyalen.

Amb tot, "la informació no és molt significativa, ja que falten dades dels preus i, per tant, de rendibilitat", asseveren a continuació. "Amb les variants de la Covid i les noves restriccions a l'estiu, Meliá ha passat d'acumular una pujada en borsa del +22% el 2021 al juny a una caiguda del -3,5% a tancament d'ahir, de manera que una millora de les dades durant el 3T/4T seria molt ben rebuda", conclouen.

Últimas noticias