Meliá, Amadeus, IAG, Aena... pugen amb força després de l'èxit de la píndola de Pfizer

Els valors turístics es donen la volta després que caiguessin a la borsa pels seus resultats

Per

Bolsamania | 05 nov, 2021

Els valors de l'IBEX associats al turisme descompten la notícia sobre la píndola anti Covid de Pfizer. Meliá (+8,18%) ha liderat el selectiu espanyol, mentre que Amadeus (+4,7%), IAG (+6,13%) i Aena (+3,60%) el segueixen a prop durant la sessió d'aquest divendres.

La farmacèutica ha donat a conèixer els resultats del medicament contra el coronavirus, segons els quals la píndola antiviral redueix el risc d'hospitalització o mort en un 89%. Aquestes dades preliminars són una mica millors de les presentades per Merck amb el seu molnupiravir.

L'anunci ha tingut un reflex immediat en la renda variable. Els valors associats al turisme, que queien pels resultats del tercer trimestre que han donat a conèixer aquests dies, s'han capgirat. És el cas de Meliá Hotels, que ha reduït les seves pèrdues fins als 166 milions als nou primers mesos, perdent 'tan sols' 15 milions entre juliol i setembre.

Mentrestant, Aena ha tingut un resultat operatiu negatiu de 123,7 milions d'euros fins al setembre. Tot això malgrat haver pujat un 18% el nombre de passatgers que van viatjar pels aeroports de la xarxa respecte al mateix període del 2020.

IAG, per part seva, també començava la sessió amb caigudes després de conèixer que les seves pèrdues s'han reduït al tercer trimestre fins als 452 milions d'euros, mentre que el seu conseller delegat, Luis Gallego, es mostrava optimista de cara al futur.

En la mateixa línia, Amadeus ha tornat al camí dels beneficis després de guanyar 23,8 milions d'euros al tercer trimestre, "gràcies a la millora sostinguda dels volums de viatges", segons ha explicat el grup.

Últimas noticias